Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Rembrandts voorleesbijbel
€20,99

Verhaalstijl
Vlot lezende verhalen met eigentijds, begrijpelijk taalgebruik. Verhalen van vier pagina’s, waarvan twee tot drie pagina’s tekst.
De verhalen worden verteld door de ooggetuigen die Rembrandt van Rijn aan zijn etsen van de verhalen heeft toegevoegd: soms is dat een bijbels persoon uit het verhaal, een andere keer een persoon die erbij had kunnen zijn en dan weer een dier of ding (zoals de jas van Jozef). Door de interpretaties van Rembrandt in zijn etsen en door de interpretaties van de auteurs worden de verhalen op een spontane, verrassende, vrije manier weergegeven. Hierbij blijft de kern van de bijbelse boodschap echter behouden. De verhalen worden heel persoonlijk neergezet, alsof je er zelf bij bent.

Extra informatie
Deze voorleesbijbel is geschreven door zes bekende kinderboekenauteurs. Zij bedachten wat de ooggetuigen op de etsen van Rembrandt gedacht en gezegd zouden kunnen hebben.

‘Rembrandt van Rijn (1606-1669) was een unieke verhalenverteller. Hij etste de bijbelverhalen alsof hij er zelf bij was. Hij kraste daarbij anonieme ooggetuigen. Rembrandts voorleesbijbel vertelt de ervaringen van die ooggetuigen. Verhalen van mensen zoals jij en ik over de essentie van mededogen, troost, vergeving, smart en naastenliefde.’

Achterin het boek staan de etsen die bij de verhalen gebruikt zijn, met vermelding van titel, jaartal en bijbeltekst waarnaar de ets verwijst.

Visie auteur
De verhalen in deze bundel worden verteld vanuit de vraag: wat zouden de ooggetuigen op de etsen van Rembrandt gedacht en gezegd hebben? Daarbij geven de schrijvers hun eigen interpretaties en uitleg.
 

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
De verhaalstijl en het woordgebruik sluiten aan bij kinderen vanaf een jaar of 9, om voor te lezen en om zelf te lezen. Deze uitgave is een goede manier om de bijbelverhalen opnieuw te horen, een aanzet te geven tot nadenken en uit te nodigen tot gesprek. Ook voor jongeren en volwassenen!

Vertelde verhalen
Oude Testament: 3 verhalen

Nieuwe Testament: 15 verhalen

Eén verhaal uit de Deuterocanonieke boeken, nl. Tobit.

Met inhoudsopgave.

Illustraties
In zwart-wit afgedrukte etsen van Rembrandt van Rijn en per verhaal  gekleurde details uit de ets, met daarop de verteller van het verhaal.

Bruikbaarheid
Geschikt om thuis of in een groep voor te lezen en zelf te lezen vanaf 9 jaar. Ook goed te gebruiken als vertelling of voorbereiding op een vertelling op school en zondagsschool/kinderdienst. Deze uitgave is geschikt om het verhaal en de bijbeltekst naast elkaar te leggen, en dan met elkaar in gesprek te gaan: wat zijn onze gedachten en wat staat er in de Bijbel?