Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Jouw eerste Bijbel
€7,50

Verhaalstijl

Verhalen van 4 tot 8 pagina’s geschreven in de verleden tijd met een duidelijk en eigentijds woordgebruik. De verhalen geven de kern van de oorspronkelijke bijbelteksten weer, met een speelse interpretatie van de auteur. Jakob zegt bijvoorbeeld tegen Esau als hij hem na lange tijd weer ziet: ‘Goed je te zien ouwe rakker,’ lacht hij (Esau). ‘Hoe gaat het met je? Kan ik je ergens mee helpen? Is dat je familie? Wat leuk om je te ontmoeten!’ Elk verhaal is een weergave van meerdere bijbelverhalen uit een langere tijdsperiode. Bijvoorbeeld: het verhaal van Jakob en Esau vertelt het verhaal van hun geboorte tot en met de terugkeer van Jakob met zijn vrouwen en kinderen naar Kanaän.

Visie auteur

In het begin was God er alleen. Hij maakte de aarde met alles erop en eraan. God wil een vriend voor ons zijn. Jezus is de Zoon van God en de koning die God beloofd heeft.

Leeftijdscategorie

De verhaalstijl sluit goed aan bij kinderen vanaf een jaar of zeven. Zelf lezen vanaf een jaar of acht.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 11 verhalen
Nieuwe Testament: 7 verhalen

In de inhoudsopgave staat bij ieder verhaal een tekstverwijzing.

Met inhoudsopgave.

Illustraties

Kleurrijke illustraties die tussen de teksten doorlopen en het verhaal ondersteunen. Eenvoudige mensfiguren, waarbij emoties duidelijk zijn weergegeven.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Geschikt om thuis en op school of kinderkerk voor te lezen. Zelf te lezen vanaf een jaar of acht. Ook te gebruiken als voorbereiding op eigen vertelling.