Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Bijbel voor kinderen UITVERKOCHT
€26,99

Verhaalstijl

Korte, vlot lezende verhalen die dicht bij de oorspronkelijke Bijbeltekst blijven. Weinig achtergrondinformatie of aandacht voor symboliek. Moeilijke begrippen worden wel uitgelegd. Gewelddadige verhalen worden, dicht bij de oorspronkelijke tekst blijvend, weergegeven.

Visie auteur

De verhalen vertellen de geschiedenis die God met zijn volk Israël gaat. Het zijn verhalen over mensen en verhalen over God, verhalen over Jezus en over de eerste christenen. God is de Schepper die met de mensen op weg gaat. Jezus is Gods zoon, de bemiddelaar tussen God en mensen. Hij staat op uit de dood.
De auteur voegt in het Nieuwe Testament zo nu en dan een eenvoudige moraal toe aan een verhaal. Voorbeeld: bij het verhaal over de tien melaatsen die door Jezus worden genezen, schrijft de auteur: 'God voorziet dikwijls in onze behoefte. Hij luistert naar onze wensen. Hoe vaak danken wij Hem daarvoor?'

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

Deze kinderbijbel sluit door woordgebruik en verhaalstijl goed aan bij kinderen vanaf ongeveer zeven jaar.

Vertelde verhalen

Oude testament: 157 verhalen
Nieuwe Testament: 130 verhalen

De verhalen uit het Oude Testament komen uit de Bijbelboeken: Genesis, Exodus, Deuteronomium, Jozua, Richteren, Ruth, Samuël, Koningen, Kronieken, Jona, Daniël en Esther.
De verhalen uit het Nieuwe Testament komen uit de Bijbelboeken: Matteüs, Marcus, Lucas, Johannes, Handelingen en Openbaringen.
Door de uitgebreide keuze van verhalen geeft deze kinderbijbel een vrij volledig beeld van de Bijbel. Naast de bekende verhalen worden ook veel onbekende verhalen verteld.

De Bijbelgedeelten staan vermeld bij de verhalen.
Met uitgebreide inhoudsopgave

Illustraties

Bij ieder verhaal is een illustratie opgenomen Het zijn heldere, gedetailleerde, realistische tekeningen met emotie op de gezichten. De illustraties ondersteunen de tekst.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Geschikt om thuis voor te lezen en zelf te lezen. Door de opname van onbekende Bijbelverhalen is deze kinderbijbel heel geschikt voor kinderen die al veel weten over de Bijbel.
Zelf lezen vanaf ongeveer negen jaar.

Uitvoering

Deze uitgave heeft een duidelijk lettertype, zwart op wit. Bij een enkel verhaal is de tekst op een gekleurde ondergrond gedrukt wat misschien lastig leest voor mensen met een leeshandicap.