Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Kijk en Lees – Verhalen over kinderen in de Bijbel
€27,90

Verhaalstijl

Deze kinderbijbel is in de tegenwoordige tijd en in moderne taal geschreven. Er zijn korte zinnen gebruikt. De meeste verhalen zijn verdeeld over zes pagina’s. Alle verhalen gaan over kinderen in de Bijbel en blijven heel dicht bij de bijbeltekst.
Aan het eind van bijna elk verhaal wordt een link gelegd naar de toekomst, bijvoorbeeld: ‘Als hij groot is, wordt hij een knecht van God’, of: ‘Uit zijn familie zal de Zoon van God geboren worden.’ Vaak wordt het aangegeven als mensen iets doen wat niet mag. Regelmatig eindigen de verhalen met de uitspraak dat God goed is.   

Visie auteur

In deze kinderbijbel wordt duidelijk gemaakt dat God van de mensen houdt en er wil zijn voor ieder die in Hem en in zijn Zoon Jezus gelooft. God is sterk, goed en machtig. Hij helpt mensen op een wonderbaarlijke manier.
De auteur gebruikt de woorden ‘Heere Jezus’.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De uitgever geeft aan dat dit boek kan worden voorgelezen vanaf vier jaar, er is dan wel uitleg nodig. De verhalen sluiten meer aan bij een leeftijd vanaf 6 jaar. Kinderen kunnen dit zelf lezen vanaf ongeveer acht jaar.

Vertelde verhalen

Oude Testament:  16 verhalen
Nieuwe Testament: 10 verhalen

Bij elk verhaal staat een verwijzing naar het betreffende bijbelgedeelte.
Met inhoudsopgave

Illustraties

In dit boek zijn alle pagina’s voorzien van een grote illustratie, waarop het verhaal is afgedrukt. Alle illustraties zijn verdeeld over twee pagina’s. De illustraties hebben vrij heldere kleuren en zijn zeer gedetailleerd. Ze vullen de verhalen aan en geven de levenswijze uit de bijbelse geschiedenis weer.

In dit boek vind je geen afbeelding van Jezus in zijn geheel, alleen zijn kleding, handen of voeten.

Verwerkingsmogelijkheden

Alle verhalen sluiten af met vijf tot zeven vragen. Deze gaan over het verhaal en over de rol van de hoofdpersoon, maar ook over de gevoelens die in het verhaal voorkomen. Bijvoorbeeld: ‘Hoe oud is Joas als hij koning wordt?’ of: ‘Wat betekent jaloers zijn?’ Met deze vragen worden kinderen aangezet om na te denken over het verhaal.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondagsschool)

Deze kinderbijbel kun je heel goed gebruiken om thuis voor te lezen. Vanwege de vragen is het boek ook geschikt in onderwijssituaties.

Uitvoering

Alle teksten zijn geschreven op een gekleurde achtergrond. Daardoor kan het lezen ervan voor sommige lezers wat lastig zijn.