Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Kijk- en zoekboek Bijbelverhalen
€15,50

Verhaalstijl
De verhalen worden kort in eigentijds taalgebruik, passend bij de doelgroep, verteld. De verhalen zijn per 6 bij elkaar gezet. Bijvoorbeeld alle verhalen van Mozes en alle verhalen rond Pasen. Op de uitklappagina staat een bijbelgedeelte in wat ‘moeilijkere’ bijbelse taal. Als de pagina daarna wordt uitgeklapt, staan op de binnenkant van de flap de bijbehorende verhalen in meer eigentijds taalgebruik.  De zinnen zijn niet te lang, waardoor het voor jonge kinderen goed te volgen is. Het zijn korte verhalen rond één thema of persoon. De auteur vertelt de verhalen in de verleden tijd vanuit een alwetende verteller.

Extra informatie
In deze Kijk- zoekbijbel beslaat elke illustratie twee pagina’s. De verhalen staan op de uitklapbare pagina. Naast de verhalen staan 6-8 plaatjes die in de grote illustratie gezocht moeten worden.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
Deze kijk- en zoekbijbel is geschikt  om aan kleuters voor te lezen, de illustraties te bekijken en samen de figuurtjes te zoeken.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 8 verhalen
Nieuwe Testament: 10 verhalen

De verhalen die uit het Oude Testament verteld worden zijn: Het begin van de wereld (Schepping, Ark van Noach, De toren van Babel), Het verhaal van Jozef, Het verhaal van Mozes, David, Daniel en Jona.
De verhalen uit het Nieuwe Testament:Het verhaal van Jezus (Geboorte van Jezus, Doop, Jezus roept zijn leerlingen, Jezus doet wonderen, Jezus en de kinderen, De preek op de berg), Het Wonder van Pasen (Jezus in Jeruzalem, Het laatste Avondmaal, Jezus wordt gedood, Pasen)
Op elke uitklappagina staat het bijbehorende bijbelgedeelte genoemd.

Illustraties
Kleurrijke, duidelijke en gedetailleerde, het verhaal ondersteunende illustraties. De illustraties beslaan de gehele pagina en zijn ‘druk’ in de zin dat er heel veel te zien is. Het is echt een zoekplaatje. Er worden heldere kleuren gebruikt. Jezus wordt afgebeeld als een blanke man met bruin haar en een snor en baard.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk en (zondag)school
Dit boek is geschikt om, thuis en in een kleine groep, samen de illustraties te bekijken en de figuurtjes te zoeken die gevraagd worden. De verhalen kunnen voorgelezen worden en de bijbehorende illustraties opgezocht en bekeken.

Uitvoering
Het rechthoekige boek is uitgevoerd met stevige kartonnen kaft en bladzijden. Elke dubbele pagina, heeft een uitklappagina waar de verhalen op staan. Zo beslaat de illustratie twee volledige pagina’s.