Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Mijn kleine kofferbijbel - UITVERKOCHT
€13,50

Verhaalstijl
De korte verhalen zijn geschreven in eenvoudige, eigentijdse woorden. Ieder verhaal bestaat uit een illustratie van twee pagina’s, waarvan een pagina met verhaaltekst en een pagina met een gebedje. De schrijver blijft met de beknopte beschrijving van het verhaal dicht bij de boodschap van de originele bijbeltekst.
Bij ieder verhaal is een kort gebed, waarin de boodschap uit het verhaal vaak persoonlijk wordt gemaakt. Bijvoorbeeld bij het verhaal De man die niet kon lopen: ’Lieve God, dank U wel dat U elke ziekte kunt genezen en dat U ons altijd helpen wilt.’

Visie auteur
Vooral in de gebeden komt de visie van de schrijver naar voren. God is een persoonlijk God, Hij houdt van je. Je kunt met Hem praten via gebed. Jezus is de Zoon van God en leert ons hoe we mogen leven. God is goed, op Hem kun je vertrouwen, Hij heeft alles in de hand en God heeft een plan met jou en met de wereld.
Wreedheid in verhalen wordt beknopt verteld. Bij gelijkenissen geeft de schrijver een korte uitleg van de betekenis.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
De verhaalstijl en het woordgebruik sluiten aan bij de leeftijdsgroep van 5 jaar en ouder. De beknopte verhalen kunnen waar nodig verduidelijkt worden door eigen vertelling. Zelf lezen vanaf een jaar of 7.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 15 verhalen
Nieuwe Testament:16 verhalen

Tekstverwijzingen staan onder de titel van ieder verhaal.
Met inhoudsopgave.

Illustraties
Ieder verhaal bestaat uit één illustratie die de twee pagina’s beslaat. Tekst en illustratie vormen een geheel. De tekeningen zijn in kleurrijke tekenfilmstijl getekend. De gezichten geven duidelijk de emoties weer. Bij de gebeden is iedere keer een ander kind getekend, waarbij de kinderen verschillende huidskleuren hebben. Jezus wordt altijd herkenbaar afgebeeld met een witte jurk en een roze/rode mantel. Na de opstanding verschijnt Hij alleen nog in een wit gewaad.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school
Geschikt om thuis voor te lezen vanaf 5 jaar en vanaf 7 jaar ook geschikt om zelf te lezen. Vooral als kinderen de verhalen al goed kennen. De verhalen kunnen eventueel worden aangevuld met een uitgebreidere eigen vertelling, of je kunt oudere kinderen het verhaal laten vertellen.

Uitvoering
Als een koffertje met handvat en slot, en met zachte cover. Tekst op gekleurde ondergrond.