Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Zoekbijbel
€14,95

Verhaalstijl

De verhalen worden kort in eigentijds eenvoudig taalgebruik, passend bij de doelgroep, verteld. Op de uitklappagina staat een gedicht in wat ‘moeilijkere’ taal voor de oudere kinderen. Aan de binnenkant van de flap staat een voorleesverhaal voor kinderen tot een jaar of zes. De zinnen zijn niet te lang, waardoor het voor jonge kinderen goed te volgen is. Het zijn korte verhalen rond één persoon. De auteur vertelt de verhalen in de tegenwoordige tijd.

Op de twee bladzijden die volgen op de zoekplaat zijn voor de oudere kinderen korte verhaaltjes opgenomen over de betreffende bijbelse persoon. Deze kun je weer terugvinden op de grote zoekplaat ervoor. Ook wordt er soms uitleg gegeven over gebruiken in die tijd.

 

Extra informatie

De tekenaar heeft op elke plaat zeven figuurtjes verstopt zoals; een kip met kuikentjes, een schaapje en een meisje met een cavia. Op een bladzijde achterin kun je spieken of je ze goed hebt gevonden. Op de laatste bladzijde vind je per behandelde bijbelse persoon welke bijbelgedeelten er gebruikt zijn voor het flapverhaal en de overige verhalen. 

Dan zijn er ook nog een aapje en kameleon die kort, grappig commentaar geven bij elk verhaal op de flap. 

 

Visie auteur

De redder die God had beloofd, Jezus,  moest eerst sterven, pas daarna kon Hij koning worden. Jezus geeft vanuit de hemel kracht om te vertellen over Gods nieuwe wereld. (Dit vind je vooral in de verhalen van Jezus en Petrus)

 

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

Deze kijk- en zoekbijbel is geschikt  om aan kleuters voor te lezen, de illustraties te bekijken en samen de figuurtjes te zoeken.

En hij is ook geschikt voor oudere kinderen om zelf te lezen en figuurtjes en gebeurtenissen op te zoeken.

 

Vertelde verhalen

8 verhalen vanuit de personen: Eva, Jacob, Jozef, Mozes, David, Ester, Jezus en Petrus

 

Illustraties

8 kleurrijke, duidelijke, gedetailleerde, het verhaal ondersteunende illustraties. De illustraties beslaan twee hele pagina’s en zijn ‘druk’ in de zin dat er heel veel te zien is. Het is echt een zoekplaat, er is heel veel op te ontdekken.  Er worden heldere kleuren gebruikt. Jezus wordt afgebeeld als een man met bruin haar en een rode mantel.

 

Verwerkingsmogelijkheden

Er is een ‘Doeboek bij de Zoekbijbel’ verschenen. Hierin vind je allerlei opdrachten bij de bijbelverhalen van de Zoekbijbel om te tekenen, knutselen en kleuren. Ook zijn er tekentips en andere weetjes van de illustrator Marijke ten Cate. Dit doeboek is vooral geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar

 

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Dit boek is geschikt om, thuis en in een kleine groep, samen de illustraties te bekijken en de figuurtjes te zoeken die gevraagd worden. De verhalen kunnen voorgelezen worden en de bijbehorende illustraties opgezocht en bekeken.

 

Uitvoering

Het rechthoekige boek is uitgevoerd met een stevige kartonnen kaft. Elke dubbele pagina over de persoon, heeft een uitklappagina waar aan de binnenkant het verhaal op staat en aan de buitenkant een gedicht over de persoon. Zo beslaat de illustratie zelf twee volledige pagina’s.