Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Bijbelverhalen voor jongens/bijbelverhalen voor meisjes
€7,95

In herdruk verwacht 4-12-2017

Verhaalstijl

Beknopte, op rijm geschreven verhalen. De zinnen zijn kort en het verhaal beslaat niet meer dan vier zinnen. De verhalen geven de kern van het bijbelverhaal weer en blijven dicht bij de oorspronkelijke tekst.

Visie auteur

Jezus is de Zoon van God en is naar de aarde gekomen om ons te redden. Hij stierf aan het kruis en stond op uit de dood. Wij mogen bij Hem horen omdat God van ons houdt.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De verhaalstijl en het woordgebruik sluiten goed aan bij peuters en jonge kleuters. Doordat het verhaaltje op rijm is, lopen de zinnen vlot en liggen ze prettig in het gehoor. Hierdoor sluit het goed aan bij de spanningsboog van peuters en jonge kleuters.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 5 verhalen
Nieuwe Testament: 4 verhalen
Het oude Testament vertelt de verhalen over Adam en Eva, Noach, Jozef, Mozes en David & Goliat. Het Nieuwe Testament vertelt over het leven van Jezus: de aankondiging van zijn geboorte, Jezus’ geboorte, vijf broden en twee vissen en het sterven en de opstanding van Jezus.
Aan het einde van elk verhaal staat het bijbelboek en hoofdstuk waar het verhaal uitkomt.

Illustraties

Vrolijke, kleurrijke, pagina vullende tekeningen. Vrij eenvoudig, aansluitend bij de doelgroep van peuters en (jonge) kleuters. Jezus wordt alleen afgebeeld als baby bij het kerstverhaal.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Dit boek is heel geschikt om samen te lezen met een peuter.

Uitvoering

Het boekje heeft een dikke kaft met een handvat op de rug. De bladzijden zijn van dik karton. Er is een jongens- en een meisjesuitvoering met dezelfde inhoud. De jongensuitvoering is in het blauw en heeft een afbeelding van Jozef op de kaft. De meisjesuitvoering is roze met een engel op de kaft.