Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Jouw bijbeltje  UITVERKOCHT
€8,95

Verhaalstijl
In drie tot zeven korte zinnen wordt de kern van het bijbelverhaal weergegeven. Het woordgebruik is hier en daar wat moeilijk voor peuters, met woorden als ‘genieten’ en ‘verleid’, die niet uitgelegd worden. Ieder verhaal bestaat uit twee pagina’s met tekst en illustratie. Ieder verhaal eindigt met een boodschap, bijvoorbeeld: ‘Laat anderen zien dat je van hen houdt’, of ‘Dit is Gods eigen Zoon’.

Visie auteur
God heeft de aarde gemaakt en het was goed. Hij houdt van ons en wil het goede aan ons geven. Jezus is Gods Zoon, die ons leert wat echt en goed is. Hij wil dat we voor elkaar zorgen.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
Door de eenvoudige tekst en de duidelijke illustraties sluit deze kinderbijbel goed aan bij peuters. Hier en daar kunnen ouders woorden wat meer uitleggen.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 7 verhalen
Nieuwe Testament: 13 verhalen

Verhalen uit het OT: schepping, Adam en Eva, Noach, Abraham, Mozes, David en Daniël, Jona.

Verhalen uit het NT: geboorte van Jezus, de herders, Gods koninkrijk, Jezus en de kinderen, feest in de hemel, vogels en bloemen, het verloren schaapje, de goede Samaritaan, storm op het meer, de dochter van Jaïrus, Koning Jezus, Dienaar Jezus, Hij is opgestaan.

Illustraties
Kleurige, eenvoudige illustraties, met duidelijk zichtbare emoties op de gezichten. Eén ondersteunende illustratie per verhaal over twee pagina’s, waarbij de tekst in de illustratie staat. Jezus wordt afgebeeld met bruin krullend haar en een baard. Voor peuters veel te zien door extra dieren in de illustraties.
 

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondagsschool)
Geschikt om thuis voor te lezen en om samen over de illustraties te praten.

Uitvoering
Kartonboek met afgeronde hoeken.
Geen inhoudsopgave.