Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
365 dagen Bijbel
€24,95

Verhaalstijl
Voor elke dag van het jaar is er een verhaal. De verhalen beslaan gemiddeld 1-2 pagina’s. De tekst is in eigentijdse bewoordingen in de verleden tijd geschreven en blijft dicht bij de originele bijbeltekst. Moeilijke woorden worden niet echt uitgelegd.

Visie auteur
De auteur laat duidelijk God als Schepper zien. Jezus is Gods beloofde Zoon, die kwam om de verhouding tussen God en mensen te herstellen. Hij is gestorven en opgestaan. In het pinksterverhaal wordt als vanzelfsprekend over de heilige Geest verteld. De auteur vertelt gewelddadige verhalen zoals ze zijn, maar niet te gruwelijk. De wonderen blijven in de vertellingen wonderen, en gelijkenissen worden verteld zoals ze in de Bijbel staan.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
De verhaalstijl en het woordgebruik sluiten prima aan bij de leeftijdsgroep van negen jaar en ouder. Deze bijbel is geschikt om zelf te lezen vanaf ongeveer 10 jaar, het lettertype is vrij klein.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 208 (26 onderwerpen)
Nieuwe Testament: 157 (11 onderwerpen)

De verhalen komen uit Genesis tot en met Koningen en daarna uit Jona, Daniël en Ester. En uit het Nieuwe Testament van Matteüs tot en met de daden van Paulus.
Bij elk verhaal wordt het betreffende bijbelgedeelte vermeld, en onderaan de pagina wordt het onderwerp genoemd dat in het verhaal wordt behandeld (bijvoorbeeld: ‘Mozes’ of ‘Het onderwijs van Jezus’).

Met inhoudsopgave.

Illustraties
Bij elk verhaal is een illustratie gemaakt die de hele pagina beslaat. De tekst past er goed in. Tekst en illustratie vormen zo een geheel.De tekeningen zijn in tekenfilmstijl getekend en heel kleurrijk. De kleur past bij het verhaal. Zo zijn de eerste verhalen van de schepping heel licht gekleurd, maar zodra Adam en Eva hebben gezondigd, wordt de achtergrondkleur donkerder. De achtergrond van het verhaal over de plaag waarbij de Nijl in bloed verandert, is rood. De illustraties geven op deze manier de sfeer van het verhaal goed weer.
Jezus wordt altijd herkenbaar afgebeeld met een witte jurk met groen/grijze band en een roze/rode mantel.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school
Deze bijbel is heel geschikt om thuis, op school of in de kinderkerk voor te lezen. Ook kan hij goed gebruikt worden als voorbereidingsmateriaal voor een eigen vertelling.

Uitvoering
Gebonden, met gewatteerde cover.

Meer informatie
Door het kleine lettertype en de wisselende achtergrondkleuren (donker/licht) is deze bijbel misschien niet prettig voor dyslectici