Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Gezinsbijbel OT + NT
OT + NT 25 euro

Verhaalstijl

De verhalen worden op verschillende manieren gepresenteerd: als dagboek, samenspraak, ooggetuigenverslag, gedicht, spel, quiz of verhaal. Taalgebruik is afhankelijk van de verhaalstijl en varieert van gedragen tot speels, van beschrijvend tot direct en eigentijds. De bijbeltekst vormt de kern van het verhaal, maar er wordt vaak een uitgebreider verhaal omheen verteld. (Bijvoorbeeld:’Als jij een mens zou moeten maken, hoe zou je dan beginnen? Met de ogen? Een neus? Tien tenen? Wat zou je gebruiken? Een potlood? Een stift? Klei? Toen God de eerste mens maakte, gebruikte Hij stof…’) Verhalen eindigen vaak met een korte uitleg van de boodschap door de auteur. (Bijvoorbeeld: ‘Als God een taak heeft voor jou of voor mij vergeet dan niet meer wat mijn grootvader zei. Smoesjes zijn smoesjes, precies wat ik zeg: God wil je gebruiken en baant de weg!’).

Extra informatie

Deze kinderbijbel is speciaal ontwikkeld voor gezamenlijk gebruik in het gezin. Een luister-, denk- en doebijbel. In een inleiding wordt uitgelegd hoe dit boek te gebruiken is. Naast het bijbelverhaal is er een uitleg van de boodschap, een bijbels weetje of feit, een activiteit, knutselwerkje of spel met betrekking tot de toepassing van het verhaal in je eigen leven en een manier om te bidden met het hele gezin.

Visie auteur

Door zijn Woord wil God mensen veranderen. De Bijbel is de waarheid van God en bedoeld om met anderen te delen. In de Bijbel lees je hoe je kunt leven. God is de Schepper van alles en verdient dat wij naar Hem luisteren en Hem prijzen. Jezus is de Zoon van God en onze Redder. Er wordt veel nadruk gelegd op persoonlijk geloven.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

Door de verhaalstijl en het woordgebruik sluit deze kinderbijbel aan bij kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar. Door de toevoeging van gespreksvragen, weetjes, activiteiten en gebedspunten is deze bijbel goed te gebruiken in een gezin met kinderen van verschillende leeftijden. De jongere kinderen worden aangesproken door de verhalen, de oudere door de weetjes, vragen en gebedspunten.

Vertelde verhalen

Nieuwe Testament: 58 verhalen
Oude Testament: 44 verhalen

Naast de bekende verhalen ook verhalen in het OT over Ezra en Nehemia, Job, Psalmen, Jesaja en Jeremia en in het NT over Nikodemus, Tomas, Saulus, Stefanus, Petrus, de vruchten van de Geest en de wapenuitrusting van God. Aan het begin van elk verhaal is een tekstverwijzing opgenomen.

Met inhoudsopgave.

Illustraties

De illustraties die de verhalen ondersteunen, zijn divers, van realistische aquarellen tot stripfiguren, van ingekleurde pentekeningen tot foto’s van kleifiguren. Bij het verwerkingsgedeelte zijn moderne stripfiguurachtige illustraties opgenomen.

Verwerkingsmogelijkheden

Er zijn diverse verwerkingsmogelijkheden, door middel van gespreksvragen, gebedspunten en activiteiten. Wil men de extra activiteiten doen, dan moet men daar minimaal drie kwartier voor rekenen. Deze bijbel met activiteiten is daarom ook goed te gebruiken om regelmatig extra aandacht, minimaal drie kwartier, aan de bijbel te besteden als gezin. Dan kunnen de activiteiten goed voorbereid worden.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Geschikt om thuis voor te lezen en over in gesprek te gaan.

Ook in kinderkerk en op school is deze bijbel zeer geschikt om te worden gebruikt bij de voorbereiding en vertelling. Met behulp van de activiteiten leren de kinderen niet alleen luisteren en nadenken over de Bijbel, maar ook de boodschap toe te passen.

Uitvoering

OT en NT samen 25 euro