Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Ik zal er zijn en andere Bijbelverhalen
€28,50

Verhaalstijl

Vlot lezende verhalen in duidelijk, hedendaags taalgebruik. De verhalen worden op een vrije, eigentijdse manier weergegeven, waarbij de boodschap van het verhaal toch dicht bij de bijbelse boodschap blijft. De verhalen bestaan uit 2 tot 4 pagina’s tekst en zijn geschreven om te lezen, te vertellen en naar te luisteren. De verhalen worden verteld vanuit het gezichtspunt van een of meerdere bijbelse personen. Het spreken van God wordt door de persoon tegen wie God spreekt vaak beschreven als ‘het horen van de stem van mijn hart’. Regelmatig wordt in een verhaal een lichtstraal beschreven, als een soort verbinding met God.

Visie auteur

De rode draad door deze bundel is dat de bijbelverhalen ons vertellen over een God die met ons meegaat, hoe dan ook. God heeft de aarde geschapen en is verdrietig als Hij Adam en Eva weg moet sturen uit het paradijs. Jezus is Gods Zoon. Bij de opstanding wordt verteld dat Jezus voortleeft in de harten, gedachten en het spreken van zijn vrienden en dat Hij dus niet dood is, maar leeft. Met Pinksteren wordt door de leerlingen gevoeld dat God hun nieuw leven heeft ingeblazen om door te gaan in zijn naam. De auteur spreekt over eerste en tweede testament.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De verhaalstijl en het woordgebruik sluiten aan bij kinderen vanaf een jaar of 9, om voor te lezen, te vertellen of zelf te lezen. Deze uitgave is een goede manier om de bijbelverhalen opnieuw te horen. Voor jongeren en volwassenen die de bijbelverhalen niet kennen, biedt deze uitgave een vlot lezende kennismaking met de Bijbel.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 47 verhalen
Nieuwe Testament: 40 verhalen

De verhalen van de schepping, Adam en Eva en Noach worden pas aan het einde van het eerste testament verteld, na Jesaja. Wonderverhalen worden verteld zonder toelichting op de wonderen. In het NT staan verhalen tot en met Pinksteren.
Aan het einde van het boek worden de bijbelgedeelten per verhaal vermeld. 

Met inhoudsopgave.

Illustraties

Kleurrijke illustraties, pentekeningen gecombineerd met aquarel. De illustraties ondersteunen het verhaal. Gezichtsuitdrukkingen geven emotie weer. Niet bij ieder verhaal is een illustratie.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Geschikt om thuis voor te lezen en zelf te lezen vanaf 8 á 9 jaar.
Ook goed te gebruiken als vertelling of voorbereiding op een vertelling op school en zondagsschool/kinderdienst. Deze uitgave is ook goed te gebruiken om met tieners de bijbeltekst en het verhaal naast elkaar te leggen, om hen op die manier de boodschap te laten ontdekken.

Uitvoering

Duidelijk lettertype, stevig ingebonden, harde kaft.