Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Het stripboek van de Bijbel
€18,50

Verhaalstijl
Deze tienerbijbel is geschreven in stripvorm. Naast de spreekwolkjes wordt er veel tekst gebruikt uit De Bijbel in Gewone Taal. Deze teksten zijn volledig geïntegreerd in het verhaal. Hierdoor blijft het boek dicht bij de tekst van de Bijbel. Elk verhaal beslaat twee tot vier pagina’s, met uitzondering van het verhaal van Jozef, dat tien pagina’s telt.

Extra informatie
Voorafgaand aan het Oude en aan het Nieuwe Testament wordt een introductietekst weergegeven. De laatste pagina is een nawoord.

Visie auteur
‘Alles wat hierin staat is geschreven opdat je zult geloven dat Jezus de Messias is, de Zoon van God. Dan zul je het leven ontvangen in Zijn Naam’ (uit het nawoord).

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
De tekst uit De Bijbel in Gewone Taal sluit aan bij het taalgebruik van kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. De tekeningen zijn een aanvulling op de tekst. Kinderen vanaf 9 jaar zullen deze tekeningen begrijpen en niet terugdeinzen voor de getoonde emoties en waarheden. Dit stripboek van de Bijbel is ook geschikt voor jongeren.

Vertelde verhalen
Er worden 27 verhalen verteld uit het Oude Testament, waarbij het verhaal van Jozef in één verhaal staat, terwijl het verhaal van Mozes over zes verhalen wordt verdeeld. Bovendien staan er verschillende verhalen van profeten in. Ook het verhaal van Job wordt verteld.
Van het Nieuwe Testament worden 35 verhalen verteld. Het laatste verhaal gaat over de hemelvaart van Jezus.

Illustraties
Alle verhalen zijn in stripvorm weergegeven. De tekeningen vertellen soms meer dan de tekst. Enkele verhalen hebben zelfs nagenoeg geen tekst. De tekeningen geven, naast de gebruikte woorden, informatie over de geschiedenis zoals deze beschreven staat in de Bijbel.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/zondagsschool
Dit boek is vooral geschikt om zelf te lezen.