Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Jeugdbijbel
€19,95

Verhaalstijl
Vlot lezende verhalen in helder, hedendaags taalgebruik. De verhalen worden telkens door een andere hoofdpersoon verteld. Soms vanuit een bijbels persoon, soms vanuit een persoon die erbij had kunnen zijn (vaak een kind) en soms vanuit Jezus (zie voorbeeldpagina’s). Door de interpretatie van de auteur worden de verhalen op een wat vrijere manier weergegeven, maar de kern van de bijbelse boodschap blijft behouden (bv.: ‘Sem weet wel dat de mensen verkeerde dingen doen, maar zijn neef heeft een baby en die heeft toch niks verkeerd gedaan? Waarom mag die niet mee in de ark?’) De verhalen worden heel persoonlijk neergezet, waardoor de kinderen aan het denken gezet kunnen worden.  

Extra informatie
Deze Jeugdbijbel is geschreven door drie bekende kinderboekenauteurs, die de oude verhalen uit de Bijbel op hun eigen manier hebben verwoord. De Jeugdbijbel is thematisch van opzet. Aan de hand van een tiental thema’s, zoals bouwwerken, wijze lessen, eten en drinken, ziekte en genezing, kunnen kinderen zelf verhalen zoeken die passen bij hun interesse. Bij elk thema hoort een informatieve pagina met verwijzingen naar de bijpassende verhalen. 

Visie auteur
De verhalen in deze bundel worden verteld vanuit de vraag: hoe zou het zijn als je erbij was geweest? ‘Voel de hitte, de eenzaamheid, de hoop en de wanhoop, de angst, het plezier en het geluk van kinderen, jongeren en mensen zoals jij, die door God werden aangeraakt, die Jezus zelf mochten ontmoeten.’
God heeft de aarde geschapen en zorgt voor de mensen, die naar Hem luisteren. Jezus is de redder die voorzegd is en Gods Zoon, die opstaat uit de dood en eenmaal zal terugkeren naar de aarde.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
De verhaalstijl en het woordgebruik sluiten aan bij kinderen vanaf een jaar of 9, om voor te lezen of zelf te lezen. Deze uitgave is een goede manier om de bijbelverhalen opnieuw te horen. En voor jongeren en volwassenen die de bijbelverhalen niet kennen, biedt deze uitgave een vlot lezende kennismaking met de Bijbel, die aanzet tot nadenken en uitnodigt tot gesprek.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 43 verhalen
Nieuwe Testament: 31 verhalen
Met 10 themapagina’s

Bij ieder verhaal staat een tekstverwijzing. De themapagina’s verwijzen naar de bijbehorende verhalen.
Met inhoudsopgave.

Illustraties
Kleurrijke aquarelachtige illustraties, realistisch en sfeervol. De illustraties, wisselend van grootte, ondersteunen het verhaal. Gezichtsuitdrukkingen geven emotie weer.

Bruikbaarheid

Geschikt om thuis voor te lezen en zelf te lezen vanaf 9 jaar. Ook goed te gebruiken als vertelling of voorbereiding op een vertelling op school en zondagsschool/kinderdienst. Deze uitgave is geschikt om het verhaal en de bijbeltekst naast elkaar te leggen, en dan met elkaar in gesprek te gaan: wat zijn onze gedachten en wat staat er in de Bijbel?

Uitvoering
Duidelijk lettertype, stevig ingebonden, harde kaft. Sommige teksten staan op gekleurde pagina’s, waardoor de tekst soms wat lastig te lezen is, vooral op een blauwe ondergrond. Met een leeslint.

Meer informatie
'Geef kleur aan je Bijbel' is een Bijbel met 28 verhalen uit de Jeugdbijbel, voorzien van een illustratie en een tekst in handlettering om in te kleuren en teksten mooi op te schrijven. Om zo op een creatieve manier de betekenis van het bijbelverhaal te verwerken.
Materiaal voor Advent en Kerst in de kerk bij de Jeugdbijbel te downloaden