Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Tienerbijbel
€37,00

Verhaalstijl

Verhalen uit de Bijbel opnieuw verteld in duidelijk, hedendaags taalgebruik. De verhalen worden op een vrije, eigentijdse, toegankelijke en spannende manier weergegeven, waarbij de boodschap van het verhaal wel dicht bij de bijbelse boodschap blijft. Bijvoorbeeld: ’Die nacht kan Rebekka niet slapen. Ze verbaast zich over dit wonderlijke huwelijksaanzoek van haar onbekende minnaar. Ze kennen elkaar niet eens, maar God heeft het blijkbaar zo bedoeld.’ Elk verhaal bestaat uit twee pagina’s tekst met illustraties en een kader met informatie. Bij de verhalen wordt verwezen naar verschillende bijbelteksten uit zowel het Oude Testament als het Nieuwe Testament, die betrekking hebben op het verhaal. Bij het verhaal over Mozes wordt bijvoorbeeld de tekst Exodus 3:1-15 genoemd, maar ook Openbaring 1:8 (in beide teksten gaat het over de naam van God).

Extra informatie

Het boek bestaat uit twaalf delen. Elk deel begint met een inhoudsopgave en een uitleg over wie de hoofdpersonen zijn en op welke locaties de verhalen zich afspelen. Bij ieder verhaal is een kader met achtergrond informatie, uitleg van symboliek of interpretatie van de schrijver. Er is een index met paginaverwijzing naar alle extra informatie.

Visie auteur

Gods genade is groter dan alle zonde. ‘Alle mensen hebben gezondigd. Alle mensen hebben Gods genade nodig. Jezus brengt die genade.’ Jezus is Gods Zoon en op Hem kun je vertrouwen. Wie in Jezus gelooft, wordt door Hem gered en gezegend. Je kunt er zelf voor kiezen om in Jezus te geloven. Jezus is de hoofdpersoon van de hele Bijbel.
‘De Tienerbijbel is gemaakt om de lezer, tiener, vertrouwd te maken met het mysterie van de Bijbel. De Tienerbijbel kan niet tippen aan de echte Bijbel, maar kan je wel helpen om die beter te begrijpen en straks met meer plezier te lezen. Deze Tienerbijbel is een navertelling van een select gedeelte van de Bijbel, maar leidt je wel door de hele Bijbel.’

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

Verhalen sluiten goed aan bij tieners vanaf een jaar of 10. Tieners staan open voor symboliek en mysterie en daar speelt deze tienerbijbel goed op in.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 149 verhalen
Nieuwe Testament: 101 verhalen

Bij ieder verhaal worden de bijbelteksten genoemd die bij het verhaal gebruikt zijn.
Het boek is onderverdeeld in twaalf delen met elk een eigen inhoudsopgave. 

Illustraties

Eigentijdse, kleurige illustraties in tekenfilmstijl. De illustraties ondersteunen het verhaal. Gezichtsuitdrukkingen geven emotie weer.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Deze uitgave is door tieners en jongeren goed te gebruiken om de bijbelverhalen zelf opnieuw te lezen en over de bijbelse boodschap na te denken. Ook is het voor jongeren interessant om de genoemde bijbelteksten op te zoeken en te kijken naar het verband met het gelezen verhaal en de grote lijnen in de Bijbel. Kan zowel individueel als met gezin of tienergroep worden gebruikt.

Voor jongeren en volwassenen die de bijbelverhalen niet kennen, biedt deze uitgave een vlot lezende kennismaking met de Bijbel, die uitnodigt om de verhalen uit de Bijbel uitvoeriger te gaan bestuderen.

Uitvoering

Gebonden boek met leeslint.