Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Straatbijbel deel 3: David
€4,95

Verhaalstijl

In straattaal weergegeven psalmen en verhalen over het leven van David. (Straattaal is de taal die in de straatcultuur in de grote steden tussen jongeren onderling wordt gebruikt.) Het zijn korte verhalen van ongeveer anderhalve pagina. Elk verhaal is vertaald naar herkenbare situaties van de straat, daarbij dicht bij de boodschap van het verhaal in de Bijbel blijvend. De psalmen zijn door rappers omgezet in straattaal. Na elke psalm of verhaal volgt een ‘Explanation’ , een aanvullende uitleg over achtergrond, over vragen die het verhaal kan oproepen en over wat het verhaal wil laten zien, zodat het verhaal nog beter begrepen kan worden
Ieder hoofdstuk heeft een pakkende titel, bijv.: ‘Blood brothers’, over de vriendschap tussen David en Jonatan.

God wordt in de straattaal van dit boek ‘de Master’ genoemd als er in de Bijbel ‘de HEER’ staat, en anders Gado.

Extra informatie

Achterin is een verklarende woordenlijst opgenomen en een namenlijst, want de bijbelse namen van personen worden vaak ook in straattaal omgezet. Handig voor als je de straattaal niet machtig bent en om een overzicht te hebben van wie wie is.
Voorin zit een getekend kaartje van het rijk van David en een kaartje van het Midden-Oosten nu.

Visie auteur

‘Dit is de straatbiografie van David. Het is rauw. Het is eerlijk. Het gaat over een echt mens. Een mens die grote fouten maakte. Maar ook een mens die wist wat vergeving was. Hij zou de voorvader worden van Jezus Christus.’

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De verhaalstijl en het woordgebruik sluiten goed aan bij de leef- en belevingswereld van straatjongeren. Enkele straatjongeren hebben ook aan dit boek meegewerkt.

Vertelde verhalen

19 verhalen uit 1 en 2 Samuel en 1 verhaal uit 1 Koningen in chronologische volgorde, en 15 psalmen.

Met inhoudsopgave en vermelding van bijbelgedeelten per verhaal.

Illustraties

Er zijn enkele zwart/wit foto’s, posterachtige teksten en cartoons, aansluitend bij de straatcultuur, in het boekje opgenomen. Ze richten de aandacht op een tekst of situatie uit het verhaal.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Het boek David is heel geschikt voor jongeren om zelf te lezen of om via MP3 naar te luisteren. Ook goed om met jongeren en ouderen naar verhalen en psalmen te luisteren en over door te praten.

Uitvoering

Het boekje is uitgevoerd in wit, grijs, zwart en blauw. De meeste tekst is zwart, maar als God spreekt is de tekst blauw. De psalmen en titels zijn in blauw afgedrukt.

Meer informatie

De verschillende hoofdstukken kun je ook downloaden op MP3 via http://www.straatbijbel.nl/ of via de Straatbijbel app voor smartphones (iPhone/Android). De verhalen worden verteld door jongeren van de straat.

Bijzondere gegevens

De uitgave is een samenwerking tussen Youth for Christ, het Nederlands Bijbelgenootschap en Ark Mission.

De Straatbijbel bestaat uit drie delen:
Deel 1: De torrie van Mattie
Deel 2: Genesis - Hoe die torrie begon

Ook verkrijgbaar als set van drie delen: hardback uitvoering