Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Straatbijbel deel 2: Genesis
€4,95

Verhaalstijl

De verhalen uit Genesis worden op heel eigentijdse wijze, in straattaal, weergegeven. (Straattaal is de taal die in de straatcultuur in de grote steden tussen jongeren onderling wordt gebruikt.) Elk verhaal is vertaald naar herkenbare situaties van de straat; daarbij wordt wel dicht bij de boodschap van het verhaal in de Bijbel gebleven. Na elk verhaal volgt een ‘Explanation’ , een aanvullende uitleg over achtergrond, over vragen die het verhaal kan oproepen en over wat het verhaal wil laten zien, zodat het verhaal nog beter begrepen kan worden.
Ieder hoofdstuk heeft een pakkende titel, bijv.: ‘Een beef tussen twee brada's’, over de ruzie tussen Jakob en Esau. 

God wordt in de straattaal van dit boek ‘de Master’ genoemd als er in de Bijbel ‘de HEER’ staat, en anders Gado.

Extra informatie

Achterin is een verklarende woordenlijst opgenomen en een namenlijst, want de bijbelse namen van personen worden vaak ook in straattaal omgezet. Handig voor als je de straattaal niet machtig bent en om een overzicht te hebben van wie wie is.
Voorin zit een getekend kaartje van het Midden-Oosten met de belangrijkste plaatsen uit de tijd van Genesis.

Visie auteur

'Genesis is het begin van het verhaal van God met deze wereld. Lees het verhaal en kijk wat de boodschap is. Kijk wat het jou vandaag te zeggen heeft. Kijk wat het je vertelt over God. Kijk wat God jou wil vertellen.
Als je het zo leest wordt het een heel bijzonder verhaal. Een torrie vol seks en geweld, maar ook vol wijsheid, humor en drama. Een adult movie. Het gaat over mensen die leven en grote fouten maken. … Het is herkenbaar, want dat gebeurt nog steeds. … Maar gelukkig is er een Regisseur. Hij was er toen en Hij is er nu. Ook al is het chaos om ons heen, Hij heeft de touwtjes in handen. Hij ziet zijn mensen. Hij zorgt voor ze. Hij heeft een speciale band met ze. Hij sluit een deal met ze. Zijn naam is: de Master.’

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De verhaalstijl en het woordgebruik sluiten goed aan bij de leef- en belevingswereld van straatjongeren. Enkele straatjongeren hebben ook aan dit boek meegewerkt.

Vertelde verhalen

42 verhalen uit Genesis in chronologische volgorde. Vanaf de schepping tot de aankomst van Jakob met zijn zonen in Goosen, Egypte. 
Met inhoudsopgave en vermelding van bijbelgedeelten per verhaal.

Illustraties

Er zijn enkele zwart/wit foto’s, posterachtige teksten en cartoons, aansluitend bij de straatcultuur, in het boekje opgenomen. Ze richten de aandacht op een tekst of situatie uit het verhaal.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Genesis is heel geschikt voor jongeren om zelf te lezen of om via MP3 naar te luisteren. Ook te gebruiken om met een jongerengroep of jongeren en ouderen naar te luisteren en over door te praten.

Uitvoering

Het boekje is uitgevoerd in wit, grijs, zwart en paars. De meeste tekst is zwart, maar als God of engelen spreken is de tekst paars. Titels zijn ook paars.

Meer informatie

De verschillende hoofdstukken kun je ook downloaden op MP3 via http://www.straatbijbel.nl/  of via de Straatbijbel app voor smartphones (iPhone/Android). De verhalen worden verteld door jongeren van de straat.

Bijzondere gegevens

De uitgave is een samenwerking tussen Youth for Christ, het Nederlands Bijbelgenootschap en Ark Mission.

De Straatbijbel bestaat uit drie delen:
Deel 1: De torrie van Mattie
Deel 3: David - Greatest hits & misses

Ook verkrijgbaar als set van drie delen: hardback uitvoering