Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Superheldenbijbel
€14,99

Verhaalstijl
Een jongerenbijbel in cartoonstijl bekend van de stijl van Superman of Iron Man.
De bijbelse superhelden hebben allemaal een (vaak Engelse) bijnaam. Adam wordt bijvoorbeeld Earthman genoemd, Eva is Woman, Noach is Rainman (later Rainbowman) en Maria is wondervrouw. Maar de ‘helden’ zijn niet alleen super; ook hun slechte daden en afhankelijkheid van God komen naar voren.
De tekst is kort en duidelijk, in modern taalgebruik en ondersteunt de afbeeldingen die voor zich spreken.

Visie auteur
De mannen en vrouwen uit de Bijbel waren niet perfect, maar ze waren ook niet ‘gewoon’. Hun geloof gaf hun kracht. Kracht om te leiden, om te redden, om het kwade te bestrijden – maar toch werden sommigen door het kwaad verleid.
Nog meer kracht was nodig: een ultieme held, een verlosser: Jezus.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
Deze bijbel sluit goed aan bij de belevingswereld van jongeren die van cartoons houden. Door de korte teksten is het prettig als lezers al wel bekend zijn met de bijbelse verhalen.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 77 
Nieuwe Testament: 47

De verhalen komen uit Genesis t/m Openbaring, in chronologische volgorde. Tussen het Oude en Nieuwe testament is een verbindend hoofdstukje opgenomen met korte uitleg over de tussenliggende vierhonderd jaren.
Met inhoudsopgave.
Achterin is een pagina opgenomen met alle bijbelverwijzingen.

Illustraties
Voor de illustraties/cartoons zijn veel donkere, maar soms ook felle kleuren en strakke lijnen gebruikt. De donkerheid geeft de ernst en soms hardheid van de realistisch vertelde verhalen goed weer. De emoties zijn duidelijk.
De persoon van God wordt niet afgebeeld; wel wordt Hij als ‘licht’ of ‘vuur’ of alleen een stem weergegeven. Het kwaad wordt afgebeeld door een skelet in een zwarte cape. Jezus wordt afgebeeld in een bruingrijze mantel met een paarse sjerp.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school
Deze bijbel is geschikt voor tieners om zelf te lezen.