Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Kinderbijbel - de mooiste verhalen om samen te lezen
lenen/digitaal daisy

Verhaalstijl

De verhalen worden in eigentijds taalgebruik verteld, in de verleden tijd. De verhalen worden beeldend verteld door het gebruik van veel bijvoeglijke naamwoorden en door zinnen soms net even anders te herhalen. Bijv.: ‘Word toch wakker, Jezus,‘ riepen de leerlingen. ‘We vergaan!’ Jezus stond op en stak zijn hand uit. ‘Word rustig,’ zei hij tegen de wervelende wind. ‘Word rustig,’ zei hij tegen de klotsende golven. ‘Word rustig,’ zei hij tegen zijn angstige leerlingen.

Visie auteur

God wordt geschetst als een liefdevolle en machtige God die voor zijn volk zorgt. De mensen kunnen op Hem vertrouwen. God wil graag dat zij Hem gehoorzamen. Jezus is de door God beloofde Redder. Jezus vertelt de mensen over Gods koninkrijk en liefde voor de mensen. Ook laat Jezus zien hoe God wil dat mensen leven. Jezus wordt gekruisigd door mensen die niet geloven dat Hij Gods Zoon is. Jezus sterft maar staat op uit de dood. Hij gaat naar zijn Vader in de hemel, om op een dag weer terug te komen. Ondertussen hebben wij de opdracht gekregen om anderen over Hem te vertellen en we mogen daarbij de heilige Geest om hulp vragen.

Leeftijdscategorie

Deze kinderbijbel sluit qua verhaalstijl en woordgebruik heel goed aan bij de leeftijd vanaf 6 jaar. Door de vraag aan het begin worden kinderen aangesproken en betrokken bij het verhaal.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 33
 Nieuwe Testament:35

De verhalen worden in chronologische volgorde verteld, beginnend bij de schepping en eindigend met het pinksterverhaal. Ook zijn er twee verhalen uit de Bergrede (over bidden en je zorgen maken).

Verwerkingsmogelijkheden

Elk verhaal begint met een gerichte vraag die een link legt naar het bijbelverhaal. Zo wordt aansluiting gezocht bij de belevingswereld van de kinderen. Bijv.: Wil jij graag doen wat God fijn vindt? Jezus en Johannes wilden dat ook! of Heb jij wel eens meegemaakt dat volwassenen geen tijd voor je hebben? Het is fijn om te weten dat God altijd tijd voor je heeft.

Uitvoering

Digitaal daisy met de gesproken tekst van de Kinderbijbel.
Voorleesstem: vrouw

Boekversie niet meer leverbaar

Bijzondere gegevens

Deze digitaal daisy kunt u lenen of streamen bij Bibliotheekservice Passend Lezen: passendlezen.nl
Telefoon: 070 - 3381500