Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
God doet wat Hij belooft
€19,99

Verhaalstijl

Ieder bijbelverhaal is gekozen en geschreven rondom een belofte van God uit de Bijbel aan ons. Voor elk bijbelverhaal staat een korte inleiding. Na het bijbelverhaal volgt een uitleg over wat dit verhaal nu voor ons kan betekenen, waarbij wordt aangesloten bij de belevingswereld van kinderen. In de inleiding en uitleg wordt de lezer rechtstreeks aangesproken. Daarna volgt een belofte die het kind aan God kan doen, bijvoorbeeld: ‘Ik vertrouw erop dat God voor mij zorgt en mij redt.’ Aansluitend is er een gebed en staan er nog extra bijbelverzen rondom de betreffende belofte.

Moeilijke woorden worden uitgelegd, bijvoorbeeld de woorden ‘erfgenaam’ en ‘erfenis’. Hier en daar laat de auteur zijn visie blijken, bijvoorbeeld in het verhaal van de schepping: ‘Natuurlijk wist God het antwoord al. Hij wist ook dat die akelige, gluiperige Satan hen had verleid het te doen.’

Extra informatie

Ieder bijbelverhaal wordt gevolgd door een gebed, een belofte en enkele bijbelteksten rond de betreffende belofte.

Visie auteur

De auteur geeft in een ‘brief aan ouders’ aan dat God zich aan zijn woord houdt. ‘God is een beloftemaker en God is een beloftehouder. Je kinderen moeten dit weten. Niemand ... gaat pijnvrij door het leven. Wij allen voelen de angel van een verbroken belofte. Leer ze dus op Gods Woord te vertrouwen.’

God wordt beschreven als alwetend. Hij is degene die wint en de duivel zal verliezen. Mensen zijn niet volmaakt, toch gebruikt God ze voor zijn plan. Gods verlossing door Jezus wordt ook heel duidelijk beschreven: ‘Jezus heeft de straf opgenomen die voor ons was bedoeld. Hij hing aan het kruis zodat jij – en iedereen die ervoor kiest Hem te geloven en te volgen- niet veroordeeld wordt.’

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

Deze kinderbijbel sluit goed aan bij de leeftijdscategorie van 6-9 jaar. Maar ook voor 10- en 11-jarigen zijn de verhalen en toelichtingen erg mooi en toepasselijk.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 13
Nieuwe Testament: 12

Bijzonder is dat het verhaal van Koning Nebukadnezar uit Daniël 3-4 wordt verteld waarin hij verandert in een dier om nederigheid te leren.

De meeste vertelde verhalen uit het Nieuwe Testament gaan over Jezus’ leven en sterven.

Illustraties

De pagina’s waarop het bijbelverhaal wordt verteld, zijn volledig full colour geïllustreerd. De pagina’s met uitleg, voorbeeldgebeden en bijbelverzen bevatten kleine versieringen en illustraties. De tekeningen zijn stripachtig. Gezichten laten emoties duidelijk zien. Er staan veel afbeeldingen van dieren tussen de verhalen door.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk

Deze bijbel is erg geschikt om thuis samen te lezen. Vanwege de vragen en achtergrondinformatie die er bij iedere belofte staan, is het ook een mooi gespreksboek in het gezin. Deze bijbel zou ook als leidraad kunnen dienen binnen het kinderwerk in een kerk.

Uitvoering

Op de eerste pagina kan een naam worden geschreven als het boek cadeau wordt gegeven.

Voorkennis

Door de uitgebreide extra informatie is het niet nodig om veel voorkennis te hebben. De bijbel biedt veel extra informatie en verwijzingen.