Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Kinderbijbel - SpecialBooX
€19,95

Verhaalstijl
Bijbelverhalen met een eenvoudig, eigentijds taalgebruik. Soms met een wat uitgebreidere vrijere toevoeging, zoals bij de schepping. God zei: "Nu moet er van alles groeien. Appelbomen, tomatenplanten, frambozenstruiken, mooie bloemen, groen gras en nog veel meer." Ook wordt af en toe iets toegevoegd om het verhaal voor kinderen duidelijk te maken. Bijvoorbeeld: "Als jij belooft dat ik het belangrijkste deel van de erfenis krijg als onze vader sterft," zei Jakob. Vroeger kreeg de oudste zoon het belangrijkste deel van de erfenis. Die oudste zoon was Ezau, want hij was eerder geboren dan Jakob.

De boodschap van het verhaal blijft dichtbij de boodschap van het originele bijbelverhaal. Moeilijke woorden worden uitgelegd.

Extra informatie
Op bijna iedere illustratie is een hagedisje verstopt.
Er is een aparte bladzijde met uitleg van moeilijke woorden

Visie auteur
‘Alle mensen verdienen straf omdat ze verkeerde dingen doen en vaak niet naar God luisteren. Maar Jezus kon die straf dragen, omdat Hij de Zoon van God is en nooit verkeerde dingen heeft gedaan. God vergeeft alle dingen die mensen verkeerd hebben gedaan als ze spijt hebben en om vergeving vragen. Dan denkt Hij er nooit meer aan. Omdat Jezus voor hen straf heeft gehad.’

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
De verhaalstijl en het woordgebruik sluiten aan bij kinderen vanaf een jaar of 5 om voor te lezen en vanaf 8 jaar om zelf te lezen.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 20 verhalen
Nieuwe Testament: 11 verhalen

Met inhoudsopgave.

Illustraties
Kleurige, soms fotoachtige, gedetailleerde, realistische tekeningen. Alle illustraties beslaan twee pagina’s, met daarin verstopt een hagedisje. De illustraties zijn een ondersteuning van de verhaaltekst.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school
Geschikt voor te lezen en samen de gedetailleerde illustraties te bekijken vanaf 5 jaar en vanaf 8 jaar ook geschikt om zelf te lezen.

Uitvoering
Witte en zwarte tekst op gekleurde ondergrond, daardoor soms wat lastig lezend. Met leeslint.