Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission

Uitzoomen

06-02-2019

Samen op zoek gaan naar de rode draad van Gods liefde.

Zie je wat het is?
Schors van een boom? Een stoeptegel?
Huh, een stukje van mijn trui? Dat had ik niet verwacht.


Mijn dochters doden de reistijd wanneer we op vakantie gaan, vaak met een ‘fotoraad spel’.
Ze zoomen een foto in en laten de ander raden wat het is.

Uitzoomen helpt om het grote geheel te zien, niet alleen bij foto’s. Ook in de Bijbel. Aan jonge kinderen vertellen we hoe Noach met de dieren in de ark ging. We zoomen in op de mensen en dieren die gered werden. Een heerlijk verhaal voor kinderen om naar te luisteren. Als je kind opeens in gaat zoomen op alle mensen en dieren die verdrinken, kan dit verhaal best lastig zijn. ‘Mam verdronken, dan al die mensen? En waren er ook baby’s bij? Maar die hadden toch niets verkeerd gedaan? Waarom deed God dat, Hij heeft de wereld toch lief?

Op zo’n moment helpt vaak maar één ding. Uitzoomen, zo ver je kan. En samen op zoek gaan naar de rode draad van Gods liefde die door de Bijbel loopt. Het zorgt ervoor dat je alles weer even in het juiste perspectief ziet. Je ziet met hoeveel liefde God de aarde maakte. Wat Hij ermee voor ogen had: God wilde Zijn liefde aan de mensen geven en de mensen mochten die liefde weer uitdelen. In de tuin gaat het mis, want de mensen vinden dat niet genoeg. Ze willen net zo belangrijk en machtig zijn als God zelf. Wanneer ze van de verboden vrucht eten, verandert alles. Wat is God verdrietig als Hij ziet dat het slecht gaat op de aarde. Dat is de reden dat Hij alles schoon wil wassen. Maar te midden van die grote watervloed, zie je dat Gods liefde niet is gestopt, want daar drijft de ark.

Als kinderboekenschrijfster heb ik aan verschillende kinderbijbels mee mogen werken. En dat doe ik graag, want wat is het belangrijk dat we Gods Woord doorgeven. Toch is het voor kinderen soms wel lastig om de rode draad door al die verhalen heen te zien. En dat is de reden dat ik samen met Ingrid Plantinga het prentenboek ‘De rode draad van Gods liefde’ schreef. In dit prentenboek vertellen we de grote lijn van de Bijbel. We laten zien hoe Gods liefdevolle reddingsplan als een rode draad door de Bijbel heen loopt. En we ontdekten, wat mijn dochters allang merkten bij hun foto raadspel: Uitzoomen helpt om het grote geheel te zien.De blog is geschreven door Willemijn de Weerd, ze heeft meerdere boeken op haar naam staan waaronder kinderBijbel bij HSV. Ze geeft ook workshops rondom geloofsopvoeding en Bijbelverhalen vertellen. Voor meer informatie: www.willemijndeweerd.nl