Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission

Welke kinderbijbel stop jij in de koffer voor op vakantie?

10-07-2019

Vijf praktische tips bij het kiezen van de juiste kinderbijbel.

We houden van kamperen. En dan zonder al te veel luxe. Daarnaast moet alles in de auto passen. We hebben geleerd om zo min mogelijk spullen mee te nemen en zo slim mogelijk te pakken. Zo hebben we bijvoorbeeld één boekenkrat. Met vier boekenwormen is dat best een puzzel. Een van de vragen die dan opkomt is: welke kinderbijbel mag er mee… Lastig, als ieder zo zijn of haar favoriet heeft.
Uiteindelijk mag ieder zijn eigen bijbel in het krat stoppen. Dan zitten we maar wat krapper in de auto.

De ‘juiste’ kinderbijbel
Welke kinderbijbel is bij jullie favoriet? Of ben je nog opzoek naar een passende bijbel?
Dat kan lastig zijn, want kinderbijbels zijn er in alle mogelijke soorten en maten. Bijna net zoveel als er kinderen in soorten en maten zijn. Maar hoe vind je nou de juiste match? Daarom vijf tips die je helpen bij het kiezen van een kinderbijbel:

Tip 1: Beantwoord voor jezelf de volgende vraag: ‘Voor wie en waarom zoek ik een kinderbijbel?’

Tip 2: Kijk of de verhaalstijl bij jou past, dat leest namelijk veel prettiger voor.

Tip 3: Past de stijl ook bij jouw kind? Verhalen kunnen beknopt zijn, zoals in Marcus, of juist uitvoerig. Wat vind je van het woordgebruik? Is het moeilijk of makkelijk? Klassiek of eigentijds?

Tip 4: Vraag je kind wat hij of zij van de illustraties vindt. Kinderen kunnen daar heel anders over denken dan volwassenen.

Tip 5: Leen de bijbel, voordat je hem aanschaft, eerst eens bij de bibliotheek om hem uit te proberen.

Ik hoop dat deze tips je helpen. Wil je meer weten over het kiezen van de juiste kinderbijbel? Klik hier voor een handreiking voor ouders met onder andere informatie over hoe kinderbijbels aansluiten op de verschillende leeftijden.


De blog is geschreven door Hanna Holwerda, auteur van kinderboeken en doeboeken voor ouders en kinderen en medewerker van Kinderbijbels.nl

Maak hier kennis met het team van Kinderbijbels.nl.