Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Bijbel voor kleintjes/ kinderbijbel app
€2,29

Verhaalstijl

Korte, beknopte, in de tegenwoordige tijd geschreven verhalen, die de kern van het bijbelverhaal weergeven. Moeilijke woorden, zoals ‘bezittingen’, ‘aanbidden’ en ‘vluchten’, worden niet uitgelegd. Elk verhaal bestaat uit twee pagina’s met zes tot tien regels tekst. De tekst staat in de illustratie die beide pagina’s beslaat.

Visie auteur

De auteur wil verhalen vertellen over Gods liefde en over zijn beloftes voor de mensen. Jezus is de redder en koning van deze wereld.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De verhaalstijl en het woordgebruik  sluiten goed aan bij kleuters. Het woordgebruik is voor peuters soms wat moeilijk. De illustraties en interacties zijn aansprekend voor peuters en kleuters. De interacties van de kinderbijbel-app sluit goed aan bij peuters en kleuters, die zo interactief met de bijbelse verhalen bezig kunnen zijn.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 11 verhalen
Nieuwe Testament: 9 verhalen

Verhalen uit het OT: scheppingsverhaal, Noach, de torenbouw van Babel, Mozes, uittocht uit Egypte, de tien geboden, de muren van Jericho, Simson, David, Daniël en Jona.
Verhalen uit het NT: geboorte van Jezus, wonderbaarlijke visvangst, vier mannen en een zieke vriend, vijf broden en twee vissen, storm op het meer, Lazarus, kruisiging, opstanding en Hemelvaart.

Met inhoudsopgave

Illustraties

Kleurrijke, realistische illustraties. Eén illustratie per verhaal in één beeld, waarbij de tekst in de illustratie staat. De illustraties ondersteunen het verhaal.

Bruikbaarheid

Geschikt om thuis te zelfstandig en/ of samen te luisteren en interactief mee bezig te zijn voor het kind. Geschikt om voor te lezen en om het voorlezen op te nemen. Zodat naar bekende stemmen geluisterd kan worden.

Uitvoering

App bij 'Bijbel voor kleintjes' boekversie niet meer verkrijgbaar.

Verkrijgbaar in de App Store (Apple), onder ‘kinderbijbel-app’ - kinderbijbel Jongbloed. De app bevat alle verhalen (tekst en illustraties) uit de ‘Bijbel voor kleintjes’. De verhalen kunnen worden voorgelezen of beluisterd. Bij elk verhaal kan men figuurtjes activeren en ze geluiden laten maken of laten bewegen door ze aan te raken. Het aantal activiteiten per verhaal is verschillend. Kinderen kunnen na een eerste kennismaking ook zelfstandig ‘de bijbel doorbladeren’. De verhalen zijn  ingesproken door Elise Mannah.

Ook ouders, grootouders of oudere broertjes en zusjes kunnen de verhalen inspreken en opnemen, die dan later door de kleintjes beluisterd kunnen worden.

Bij de app is een inhoudspagina opgenomen.

Compatibiliteit

Vereist iOS 4.0 of nieuwer. Compatibel met iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPad, iPod touch(3de generatie), iPod touch (4e generatie) en iPod touch (5e generatie)