Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
De Bijbel App voor kinderen
€0,00

Verhaalstijl
De verhalen zijn in een eigentijdse stijl en simpele bewoording geschreven. Een verhaal bevat meerdere pagina’s. De verhalen worden vanuit de auteur geschreven. In het verhaal wordt de moraal verwerkt.

Muzikale aspecten
Bij elk verhaal zit een instrumentaal muziekje. Bij de illustraties zijn extra geluiden te horen. Een voorbeeld: als je op sommige dieren klikt maken ze geluid.

Visie auteur
De visie van de makers staat onder het tabblad ‘Over de App’: ‘Ontwikkeld in samenwerking met OneHope, zorgt de Bijbel App ervoor dat uw kinderen gaan houden van Gods Woord door gemakkelijke navigatie, kleurrijke illustraties, door aanraking geactiveerde animaties en speciale activiteiten en uitdagingen die zijn ontworpen om de kinderen te helpen onthouden wat ze leren.’
Visie op en uitleg van het verhaal zitten vaak in de tekst verweven. Zo staat bij het verhaal ‘De grote picknick – Jezus voedt 5000 mensen’ bijvoorbeeld: ‘Jezus wilde de leerlingen laten zien dat ze God konden vertrouwen.’ En dit verhaal sluit af met de zin ‘De mensen wisten dat ze God konden vertrouwen en dat Hij voor hen zou zorgen.’
Bij het verhaal van de zondeval wordt de straf uit Genesis 3 beschreven. God wordt gezien als een straffende God.

Leeftijdscategorie
De verhaalstijl en het woordgebruik zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en om zelf te lezen vanaf ongeveer 8 jaar.
De extra toepassingen en verwerkingen zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 19 verhalen
Nieuwe Testament: 22 verhalen.

De verhalen staan op chronologische volgorde, van Genesis t/m Openbaring.
Bij elk verhaal staat een verwijzing naar de bijbehorende bijbeltekst.

Illustraties
De pagina op het scherm bestaat voor de helft uit tekst en voor de helft uit illustratie. Je kunt de tekst wegklikken/swipen, zodat de illustratie full screen is. Een verhaal bevat meerdere illustraties. De illustraties vullen het verhaal aan en bevatten grappige en bewegende elementen.
Op sommige elementen van de illustratie kun je klikken zodat er iets gebeurt. Bijvoorbeeld: de bomen in het paradijs krijgen vruchten.

Verwerkingsmogelijkheden
Bij de verhalen in de app zitten verschillende verwerkingsmogelijkheden. Deze staan beschreven onder het kopje ‘Uitvoering’ hieronder.

Bruikbaarheid
De App is geschikt om samen met kinderen te gebruiken en de verhalen kunnen worden voorgelezen. De App kan thuis gebruikt worden. Mits de juiste apparatuur aanwezig is kan de app ook gebruikt worden op het digibord of met behulp van een beamer, op school of in de kinderkerk.

Uitvoering
De app begint met een startscherm van een landschap. Hierop staat een chronologisch overzicht van alle verhalen. Elk verhaal heeft een pictogram. Als je hierop klikt, kom je bij het verhaal.
Als je een verhaal gelezen hebt, krijg je een beloning. Per verhaal wordt de beloning bijgehouden tot een maximum van drie sterren (als je het verhaal tien keer gelezen hebt).
In de illustraties zitten denkwolkjes en diamanten verstopt. Denkwolkjes zijn vragen. De vragen zijn gericht op kennis of op de moraal van het verhaal. Het beantwoorden van vragen levert een beloning op. Met de beloningen kun je een bepaalde status halen, zoals boekenwurm of superboekenwurm, bibliothecaris of student.
De diamanten zijn bijbelparels, gekoppeld aan bijbeltekst. De bijbelparels zijn onderverdeeld in thema’s, zoals Wapenrusting van God en Vruchten van de Geest. Door hierop te klikken kun je alle bijbelparels verzamelen. Bij elk verhaal zit ook een activiteit, zoals een digitale kleurplaat of een puzzel, aansluitend bij het verhaal.

De app is verkrijgbaar in de App Store (Apple), Google Play, Amazon, of direct via de website.

Meer informatie
Bij de app is een boekje verschenen met de titel Het boek van hoop. Hierin staat een aantal verhalen met dezelfde illustratie en tekst als in de app. Na elk verhaal volgt een verdieping op het verhaal en het thema van het verhaal. Daarnaast is er een opdrachtje, zoals een puzzel, zoek de verschillen of een doolhof, aansluitend bij het verhaal.