Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission

Wie zijn wij

De site www.kinderbijbels.nl is het digitale kenniscentrum voor kinderbijbels.

Op de site staan ruim 150 besprekingen van Nederlandstalige kinder- en jeugdbijbels. De kinderbijbels worden besproken door een team van experts.


Mariska Rijm

‘Tip: Bedenk voordat je naar de winkel gaat wat voor een kinderbijbel je wilt … Er zijn er namelijk zoveel!'

Kinderen komen vaak voor het eerst in aanraking met de verhalen over God door het lezen of horen van de verhalen uit een kinderbijbel.
Daarom vindt Mariska het belangrijk dat kinderen een kinderbijbel vinden die bij hen past.

Mariska zet zich graag in voor Kinderbijbels.nl om ouders en kinderen te helpen bij die keuze. In de afgelopen jaren heeft ze al 50 kinderbijbels besproken! Mariska is leerkracht in de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs.


Anja de Hoog

‘De variaties tussen al die verschillende kinderbijbels verrast mij elke keer weer.’

Je eerste kinderbijbel, voor het eerst met je eigen kinderen een bijbel openslaan. Anja vindt dit gouden momenten. Daarom zet ze zich graag in voor Kinderbijbels.nl om zo ouders en kinderen te helpen hun lievelingsbijbel te ontdekken.

Anja heeft jarenlang in het protestants christelijk basisonderwijs gewerkt, was coördinator van de kindernevendienst in haar woonplaats en is betrokken bij het Vakantiebijbelwerk.


Willemijn van der Ree - Piet

‘Ik vind het heel belangrijk dat bijbelverhalen aansluiten bij de belevingswereld van kinderen, zodat ze God op hun eigen niveau mogen leren kennen. Mooi hoe Kinderbijbels.nl opvoeders hiermee op weg kan helpen!’

Willemijn is moeder van vier kinderen, voormalig leerkracht in de bovenbouw van het basisonderwijs en liefhebber van de Nederlandse taal. Toen ze voor de klas stond, vond ze het vertellen van bijbelverhalen het allermooiste om te doen. ‘Ik merkte dat de (vaak niet-christelijk opgevoede) kinderen dan echt aan m'n lippen hingen en zo mochten leren wie God (ook voor hun) is.’

Ze vindt het fantastisch dat ze besprekingen mag schrijven voor Kinderbijbels.nl om opvoeders te helpen de juiste Bijbel voor hun kind(eren) te vinden, zodat elk kind mag horen dat er een God is die onvoorwaardelijk van ze houdt!


Hanna Holwerda                                                                  

‘Herinner je nog je eerste kinderbijbel? Een goed gekozen bijbel blijft je een leven lang bij!’

Hanna’s passie is om kinderen, samen met volwassenen, de lijnen vanuit oeroude bijbelverhalen naar de wereld van nu te laten ontdekken.

De juiste kinderbijbel kan hierbij helpen. Via Kinderbijbels.nl wil ze ouders helpen de juiste kinderbijbel te vinden.

Hanna ontwikkelt en faciliteert educatieve projecten waarbij de Bijbel centraal staat. Ze schrijft doeboeken voor ouders en kinderen, zoals Knetteren en knallen, een bijbels proefjesboek, Tellen tot je tolt, over reeksen, vormen en codes in de Bijbel en Beleef de Bijbel, een Bijbels handboek voor kinderen (uitgeverij Jongbloed). Daarnaast is zij eindredacteur van de bijbelonderwijsmethode Kind op Maandag van uitgeverij Kwintessens.


Jolanda Kromhout

‘Het verhaal van de Bijbel op maat voor kinderen. Wat kostbaar dat Kinderbijbels.nl helpt de juiste kinderbijbel voor je kind te vinden.’

Jolanda’s verlangen is dat kinderen gaan ontdekken dat God door de bijbelse verhalen heen laat zien dat Hij onvoorwaardelijk van hen houdt en met hen wil omgaan. Ieder kind is anders. Kinderbijbels.nl helpt een passende kinderbijbel te vinden die past bij de leeftijd of de ontwikkelingsfase van het kind.

Jolanda is Algemeen Manager bij Ark Mission en verantwoordelijk voor Kinderbijbels.nl. Daarnaast is zij professioneel verhalenverteller met een grote liefde voor bijbelverhalen. Regelmatig steekt ze bijbelverhalen in een modern jasje zodat de boodschap raakt aan het leven van het kind.  


Kari Vermunt
 

'Hoe mooi is het als kinderen door hun kinderbijbel God leren kennen en Zijn plan met hun leven ontdekken!'
 

Kari is iedere keer weer onder de indruk hoeveel verschillende kinderbijbels er zijn. Wat een rijkdom en tegelijk ook een uitdaging om daar de bijbel uit te kiezen die je zoekt. Ze zet zich graag in voor Kinderbijbels.nl zodat mensen de kinderbijbel vinden die bij hen past.

Kari heeft in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht en als trainer sociale vaardigheden. Ze heeft jaren het kinderwerk gecoördineerd in een internationale kerk en organiseert kinderprogramma’s voor grote evenementen.


Meer informatie over Kinderbijbels.nl.