Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
De Bijbel eenvoudig naverteld
€32,50

Verhaalstijl
Verhalen uit de Bijbel opnieuw verteld in duidelijk, hedendaags taalgebruik. De verhalen worden op een vrije, eigentijdse, toegankelijke en spannende manier weergegeven, waarbij de boodschap van het verhaal wel dicht bij de bijbelse boodschap blijft. Bijvoorbeeld: Die nacht kan Rebekka niet slapen. Ze verbaast zich over dit wonderlijke huwelijksaanzoek van haar onbekende minnaar. Ze kennen elkaar niet eens, maar God heeft het blijkbaar zo bedoeld.’
Het verhaal over de geboorte van Jezus wordt verteld doordat Maria en Jozef dit vertellen aan Jezus. Precies die nacht moest ik van jou bevallen. Daarom was je eerste kinderbedje een voerbak, daar in Bethlehem. Kun je het je voorstellen, jij als pasgeboren baby in een voerbak? Ze moet er zelf om lachen als ze er aan terugdenkt.’

 

Extra informatie
Dit boek is verdeeld in 13 delen, 8 delen Oude Testament en 5 delen Nieuwe Testament.
Elk deel begint met een groen/blauwgekleurde bladzijde met een stukje over de rode draad in de Bijbel. Daarna volgt uit welke bijbelboeken er in dat deel verteld wordt. Na die gekleurde bladzijde met witte letters volgt een inhoudsopgave van de verhalen in dat deel en korte uitleg over de personen en locaties. Ook in de verhalen zelf vind je blokjes met extra informatie.

 

Visie auteur
De auteur heeft in 280 verhalen de kernboodschap van de Bijbel verteld. Dat God het mogelijk gemaakt heeft dat mensen vanuit genade met elkaar leven zonder dat ze elkaar pijn doen. De rode draad in de bijbel is de boodschap van genade. Alles komt uit bij Jezus die ons met zijn genade kan inspireren. God wil dat het goed met mensen gaat. Daarom zocht Hij één Mens die voor alle mensen in kon staan.
Deze navertelde Bijbel is geschreven voor iedereen die de grote lijn van de Bijbel wil weten.

 

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
Deze Bijbel is naverteld in eenvoudige taal en met korte zinnen. Dit leest makkelijk waardoor deze Bijbel geschikt is voor jongeren om kennis te maken met de bijbelse verhalen. Ook voor volwassenen is dit een gemakkelijke manier om bijbelkennis op te doen, ook omdat er veel extra uitleg wordt gegeven.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 173 verhalen 
Nieuwe Testament: 107 verhalen
De verhalen komen uit Genesis tot en met Openbaring. Ze houden niet helemaal de bekende chronologische volgorde aan. Het deel Psalmen bijvoorbeeld vermeldt 14 psalmen die gaan van Psalm 23 naar Psalm 103, naar Psalm139, naar Psalm 19, enz. Deel 1 Het Begin start met verhalen uit Genesis maar ook de verhalen van Job staan in dit deel.
Onder elke titel van een verhaal staat in kleine letters geschreven uit welk bijbelgedeelte het verhaal komt.
Met inhoudsopgave

 

Illustraties
Door de hele Bijbel heen komen af en toe kleine eenvoudige illustraties voor van 3,5 bij 3 cm in groen/blauw en wit. 

 

Meer informatie
De schrijver heeft een website: www.willemdevink.nl