Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
De Bijbel in strip
€13,50

Verhaalstijl
De bijbelverhalen worden in deze jeugdbijbel weergegeven in stripvorm: de tekst staat in praatwolkjes en tekstblokjes bij de striptekeningen. De tekst is beschrijvend, volgt meestal vrij letterlijk de oorspronkelijke bijbeltekst en wordt aangevuld met uitspraken van personen uit het verhaal.
De verhalen worden realistisch verteld: ze worden niet mooier of minder wreed gemaakt dan ze in werkelijkheid zijn. Hierdoor sluit de tekst aan bij de sfeer van de bijbel. Soms voegt de auteur in tekstblokjes uitleg uit de bijbel toe om een verhaal te verduidelijken.
Voor een stripverhaal wordt vrij veel tekst per tekstwolkje of -blokje gebruikt.

Extra informatie
Een landkaartje van Palestina in de tijd van het Nieuwe Testament.

Visie auteur
God wordt beschreven als de Schepper van hemel en aarde. Hij zorgt voor zijn volk en vraagt hen zijn wetten te gehoorzamen en Hem en elkaar lief te hebben.
Jezus is de Zoon van God. Hij vertelt over Gods liefde voor de mensen. Wie in Hem gelooft, zal eeuwig leven. Jezus sterft voor de zonden van de mensen. De kruisiging van Jezus wordt realistisch getekend en verteld, gevolgd door de opstanding uit de dood.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
Tekst en striptekeningen zijn begrijpelijk voor jongeren vanaf ongeveer elf jaar.

Vertelde verhalen
Het is nu één geheel, geen losse delen meer. De verhalen zijn hetzelfde.

Illustraties
In de striptekeningen worden vaak donkere tinten gebruikt. Dit geeft deze uitgave een wat dreigende sfeer die aansluit bij de ernst van de realistisch vertelde verhalen. De illustraties bestaan vooral uit gezichten met hun verschillende emoties. Er is weinig aandacht voor de omgeving als gebouwen of landschappen.
De persoon van God wordt niet afgebeeld. Jezus is steeds herkenbaar aan hetzelfde gestreepte onderkleed. Na zijn opstanding draagt Hij een wit-blinkende mantel.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school
Geschikt voor tieners om zelf te lezen. Omdat er veel tekst in de tekstwolkjes en -blokjes staat, gedeeltelijk in een schuin lettertype, is deze uitgave minder geschikt voor tieners en jongeren die moeite hebben met lezen.

Uitvoering
Een paperback met verhalen uit Genesis t/m Openbaring.