Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
De Bijbel voor jongeren
€25,99

Verhaalstijl

Vlot lezende verhalen, die op korte, bondige wijze veel van de bijbel weergeven. Twee pagina's per verhaal. De auteur blijft dicht bij de kern van de oorspronkelijke bijbeltekst. Het taalgebruik is duidelijk, goed te begrijpen en sluit op een jeugdige manier aan bij het literaire genre van de originele bijbeltekst. Voorbeeld: ‘Israël is als klei in mijn handen,‘ zei God. ‘Als mijn volk in het kwaad blijft volharden, zal het vernietigd worden. Maar als zij berouw tonen, zal ik hen vormen tot iets groots en sterks. Ga nu Jeremia, en vertel hun dit.'
Gewelddadige verhalen worden zonder opsmuk verteld.

Extra informatie

In de kantlijn bij de verhalen wordt achtergrondinformatie gegeven over tijd en cultuur. Ieder verhaal heeft een tekstverwijzing, een bijbelvers en achtergrondinformatie zoals uitleg, foto’s en landkaartjes. Daarnaast zijn er 22 pagina’s met achtergrondinformatie over het leven in Kanaän, in Egypte en in Jezus' tijd.
Ook is een namenlijst opgenomen met uitleg over de bijbelse personen.

Visie auteur

Omdat de verhalen dicht bij de oorspronkelijke bijbeltekst blijven en geen interpretaties bevatten, kent deze jeugdbijbel geen specifieke theologische visie. Tekstvoorbeeld uit de brieven van Paulus: 'Christus stond op uit de dood. Als je jezelf christen noemt, moet je dat geloven. Christus stierf om ons van onze zonden te verlossen.'

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

Deze jeugdbijbel sluit goed aan bij tieners vanaf ongeveer tien jaar en jongeren t/m de onderbouw van het voortgezet onderwijs; om voor te lezen of zelf te lezen. Onbekende begrippen worden duidelijk uitgelegd en de achtergrondinformatie is verhelderend. Deze jeugdbijbel vormt een goede overgang van de kinderbijbel naar de bijbel zelf.
Voor jongeren en volwassenen die de bijbel niet kennen, biedt deze uitgave een vlot lezende, uitgebreide kennismaking met de bijbel en zijn achtergronden. Foto’s en illustraties geven het idee van een encyclopedie en maken daarmee deze uitgave extra aantrekkelijk.

Vertelde verhalen

Oude testament: 76 verhalen
Nieuwe Testament: 62 verhalen

Door de uitgebreide keuze van verhalen geeft deze jeugdbijbel een vrij volledig beeld van de bijbel.
Het Oude testament vertelt, naast de bekende bijbelverhalen, ook de verhalen over Jefta, Simson, Elia en Elisa, Jesaja, Hiskia, Josia en Jeremia en Daniël.
De bekende verhalen uit het Nieuwe Testament zijn aangevuld met onder andere de verhalen: Jezus op de proef gesteld, de bergrede, Lazarus, Petrus optreden na Pinksteren, de reizen van Paulus en Openbaring.

Bij ieder verhaal staat een verwijzing naar het bijbelgedeelte en een bijbeltekst uit de Groot Nieuws Bijbel.
Met inhoudsopgave van alle verhalen en de achtergrondpagina's.

Illustraties

Per verhaal zijn er realistische tekeningen met zachte kleuren en een korte beschrijving. Bij de achtergrondinformatie worden foto’s gebruikt. Tekst, illustraties en foto’s ondersteunen de tekst of verduidelijken de achtergrondinformatie. Er is iets meer tekst dan illustraties.
De illustratie op de cover is misleidend wat betreft de leeftijdscategorie: deze past meer bij een kinderbijbel dan bij een encyclopedieachtige bijbel, gericht op tieners.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Geschikt om thuis voor te lezen en zelf te lezen. Achtergrondinformatie geeft goede aanvulling voor tieners die meer willen weten en voor de voorbereiding op een eigen vertelling. 
Deze uitgave is goed te gebruiken als afscheidscadeau van de basisschool of zondagschool.

Uitvoering

Deze uitgave heeft een duidelijk lettertype, zwart op wit. De achtergrondinformatie is gedrukt in een iets kleiner lettertype.
Veel illustraties, foto’s en kaartjes.