Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Braille: Bijbel voor kinderen, deel 2 Nieuwe Testament
lenen

Verhaalstijl

Deze kinderbijbel leest als een goed geschreven jeugdboek. De stijl is eigentijds, speels en boeiend. De auteurs blijven dicht bij de bijbeltekst. De verhalen zijn kort, het woordgebruik is eenvoudig en de dialogen levendig. De auteurs hoeven weinig uit te leggen omdat zij geen moeilijke woorden gebruiken. De uitleg die gegeven wordt, is nodig om het verhaal te kunnen begrijpen. De bijbelse personen komen tot leven doordat de auteurs zich goed hebben ingeleefd in hun situatie. Met enige fantasie en in enkele zinnen schetsen zij de situatie en de gedachten en gevoelens van de bijbelse personen. Dit zonder veel informatie aan de oorspronkelijke tekst toe te voegen. 
Deze kinderbijbel ademt een vriendelijke sfeer die de scherpte mist van de oorspronkelijke bijbeltekst.

Visie auteur

De auteurs willen de eeuwenoude verhalen over mensen en hun verhouding tot God op een toegankelijke manier vertellen. Zij willen kinderen duidelijk maken dat God voor mensen zorgt en doet wat Hij belooft. Jezus is de Zoon van God die naar de aarde is gekomen om mensen te laten zien hoe zij moeten leven en om te vertellen dat God van hen houdt. De gebeurtenissen rond het sterven van Jezus worden vrij uitgebreid maar sober en zorgvuldig verteld. 
De auteurs geven weinig uitleg bij de verhalen waardoor er ruimte blijft om zelf invulling aan (de betekenis van) het verhaal te geven. Dit geldt ook voor de wonderverhalen waaraan geen interpretatie wordt toegevoegd. 
Jezus wordt in deze kinderbijbel door zijn leerlingen met 'je' aangesproken.

Leeftijdscategorie

Stijl en woordgebruik zijn goed afgestemd op kinderen in de leeftijd van vijf tot acht jaar.

Vertelde verhalen

Nieuwe Testament: 41 verhalen 
De verhalen geven een compleet beeld van het Nieuwe Testament van de Bijbel.
In deel 1 (Oude Testament) staan 51 verhalen uit het Oude Testament.

Uitvoering

Bijbel voor kinderen uitgevoerd in braille.
Deze kinderbijbel is ook ingesproken op digitaal daisy.

Bijzondere gegevens

U kunt deze braillebijbel lenen via Bibliotheekservice Passend Lezen: passendlezen.nl
Telefoon: 070 - 3381 500