Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Braille: De Bijbel Voor Jou
lenen

Verhaalstijl

De Bijbel Voor Jou heeft een eigentijdse en aansprekende verhaalstijl. De verhalen volgen de bijbeltekst. De auteur gebruikt korte zinnen met eenvoudig woordgebruik en wisselt beschrijving af met inleving in de personen. Moeilijke woorden worden duidelijk uitgelegd. De tekst ademt een liefdevolle sfeer.
De auteur voegt eigen uitleg toe om het verhaal te verduidelijken of de bedoeling van een verhaal weer te geven. Hierbij ligt de nadruk vaak op gehoorzaamheid.
Voorbeeld: ‘Het was een beetje dom van Petrus om de Here Jezus niet te geloven hè? Hij moet nog leren dat je altijd op Jezus kunt vertrouwen.’
De kruisiging van Jezus wordt uitgebreid verteld.

Visie auteur

De auteur heeft deze kinderbijbel geschreven voor mensen met een laag niveau van verstandelijke ontwikkeling en voor jonge kinderen, om hen vertrouwd te maken met de inhoud van de bijbel; ook zij moeten horen over de liefde van de Here God om tot de Here Jezus te kunnen komen (Woord vooraf).
De Here God is de Schepper van hemel en aarde en zond uit liefde zijn Zoon, Jezus, naar de aarde om te sterven voor de zonden van de mensen. Hij is een bijzondere Koning: de Koning in de hemel en op de aarde.
De auteur legt de nadruk op gehoorzaamheid van mensen. De Here God vindt het verdrietig dat Hij mensen moet straffen voor hun ongehoorzaamheid en is blij als zij hier spijt van hebben. Hij blijft onvoorwaardelijk van de mensen houden. Als mensen op God vertrouwen, komt alles goed.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

In deze kinderbijbel vertelt de auteur de bijbelverhalen zoals zij die aan haar verstandelijk gehandicapte dochter doorgaf. Dit is goed te merken in de woordkeus en verteltrant die eenvoudig en duidelijk zijn maar niet simpel of kinderachtig. De tekst is goed te volgen voor jonge kinderen vanaf ongeveer vier jaar en voor mensen met een verstandelijke beperking.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 87 verhalen
Nieuwe Testament: 56 verhalen

De gekozen bijbelverhalen geven een compleet beeld van de inhoud van de bijbel. Ook enkele minder bekende verhalen als Job, Deborah, Paulus en Artemis worden verteld.
De auteur beschrijft ook de bouw van de tabernakel. Bij het laatste avondmaal van Jezus geeft zij uitleg over de viering van het Avondmaal in de kerkdienst. Het Nieuwe Testament begint met een uitleg over het verband tussen het Oude en Nieuwe Testament.

De bijbelgedeeltes staan vermeld bij de inhoudsopgave en bij de vertellingen.

Uitvoering

De Bijbel voor jou uitgevoerd in braille - 15 banden.
Deze kinderbijbel is ook ingesproken op digitaal daisy.

Bijzondere gegevens

U kunt deze braillebijbel lenen of streamen via Bijbelservice Passend Lezen: passendlezen.nl