Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Braille: Mijn eerste Bijbel - De beste start voor jonge kinderen
lenen

Verhaalstijl

De schrijfster gebruikt een kinderlijk expressieve stijl met eigentijds taalgebruik. Vier tot zes pagina’s per verhaal. Voorbeeld: ‘Woef. Woef. Rrrr-woef! Dat was de hond.’ De auteur blijft dicht bij de bijbeltekst, laat eerder iets weg dan dat ze iets toevoegt. Moeilijke woorden worden in voetnoten uitgelegd. Soms ook in de tekst (‘schriftgeleerden’ zijn ‘wijze mannen’)
De moraal is duidelijk: goed is goed, slecht is slecht, gehoorzaamheid geeft vreugde, ongehoorzaamheid leidt tot verdriet.

Visie auteur

De auteur benadrukt in de vertellingen de liefde en de zorg van God. God zorgt voor zijn volk en schiet te hulp in nood: ‘Jullie deden niet wat ik gevraagd had. Maar nu je in nood zit, mag ik je weer helpen. En Ik help – want ik houd van jullie.’
Jezus, de Zoon van God, zorgt er voor dat deze boodschap over de hele wereld klinkt. Want ‘de HERE houdt van iedereen op aarde.’

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

Mijn eerste Bijbel sluit aan bij de belevingswereld van kinderen vanaf ongeveer vier/vijf jaar. Zelf lezen vanaf acht jaar.

Vertelde verhalen

Oude testament: 32 verhalen
Nieuwe testament: 31 verhalen
De bijbelgedeeltes staan vermeld bij de inhoudsopgave.
Met naamregister.

De verhaalkeuze is evenwichtig. Ook enkele minder bekende verhalen zoals Hizkia, de tempelbouw en de reizen van Paulus worden verteld. Bij sommige verhalen worden wezenlijke tekstgedeelten gemeden waardoor de schrijfster de tekst van haar scherpe randen ontdoet. Zo mist het verhaal over Kaïn en Abel en over de tiende plaag voor de uittocht uit Egypte, waardoor ook het Joodse Paasfeest geen aandacht krijgt.
Met het visioen van Johannes op de nieuwe wereld, krijgt deze kinderbijbel een mooi afgerond slot.

Uitvoering

Mijn eerste Bijbel uitgevoerd in braille , lenen via de Bibliotheek service passend lezen: passendlezen.nl