Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Bijbel voor kinderen
lenen/digitaal daisy

Verhaalstijl

Naar deze kinderbijbel luister je als naar een goed geschreven jeugdboek. De stijl is eigentijds, speels en boeiend. De auteurs blijven dicht bij de bijbeltekst. De verhalen zijn kort, het woordgebruik is eenvoudig en de dialogen levendig. 
De auteurs hoeven weinig uit te leggen omdat zij geen moeilijke woorden gebruiken. De uitleg die gegeven wordt, is nodig om het verhaal te kunnen begrijpen. De bijbelse personen komen tot leven doordat de auteurs zich goed hebben ingeleefd in hun situatie. Met enige fantasie en in enkele zinnen schetsen zij de situatie en de gedachten en gevoelens van de bijbelse personen. Dit zonder veel informatie aan de oorspronkelijke tekst toe te voegen. 
Deze kinderbijbel ademt een vriendelijke sfeer maar mist daarmee de scherpte van de oorspronkelijke bijbeltekst.

Visie auteur

De auteurs willen de eeuwenoude verhalen over mensen en hun verhouding tot God op een toegankelijke manier vertellen. Zij willen kinderen duidelijk maken dat God voor mensen zorgt en doet wat Hij belooft. Jezus is de Zoon van God die naar de aarde is gekomen om mensen te laten zien hoe zij moeten leven en om te vertellen dat God van hen houdt. De gebeurtenissen rond het sterven van Jezus worden vrij uitgebreid maar sober en zorgvuldig verteld. 
De auteurs geven weinig uitleg bij de verhalen waardoor er ruimte blijft om zelf invulling aan (de betekenis van) het verhaal te geven. Dit geldt ook voor de wonderverhalen waaraan geen interpretatie wordt toegevoegd. 
Jezus wordt in deze kinderbijbel met 'je' aangesproken.

Leeftijdscategorie

Stijl en woordgebruik zijn goed afgestemd op kinderen in de leeftijd van vijf tot acht jaar.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 51 verhalen 
Nieuwe Testament: 41 verhalen 

De verhalen komen uit de bijbelboeken Genesis t/m Openbaring en geven een compleet beeld van de bijbel.

Uitvoering

digitaal daisy met de gesproken tekst van de boekversie. 1 deel van het Oude Testament en 1 deel van het Nieuwe Testament.
De Bijbel voor kinderen is ook in braille verschenen Oude Testament en Nieuwe Testament apart.

Meer informatie

U kunt de digitale daisy Bijbel voor kinderen NT en de digitale daisyBijbel voor kinderen OT lenen via de Bibliotheekservice Passend Lezen: passendlezen.nl