Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Bijbel in Gewone Taal voor jou
€34,95

Verhaalstijl
Deze Bijbel is de Bijbel in Gewone Taal (2014) met 44 extra pagina’s met stellingen, thema’s en opdrachten voor kinderen van 9-12 jaar.
Door middel van een verhaal over vier kinderen die een mobieltje vinden en daarop geheimzinnige opdrachten krijgen, worden kinderen gestimuleerd om in de Bijbel op ontdekkingstocht te gaan. Door de ontdekkingstocht komt de Bijbel dichter bij de praktijk van hun dagelijks leven.
Bij elke stelling of vraag staat:

  • een spannend verhaal over de vier kinderen,
  • thema’s die bij het verhaal horen,
  • de beknopte inhoud van het bijbelverhaal,
  • vragen over het bijbelverhaal,
  • to-dotips,
  • verwijzingen naar bijbelteksten met dezelfde thema’s

    Naast deze opdrachten kunnen de kinderen de hele Bijbel lezen in begrijpelijk Nederlands. De verhalen zijn genoteerd zoals in de bijbelvertaling, in versvorm, zie voorbeeldpagina’s.

Extra informatie
De Bijbel in Gewone Taal is een Nederlandse vertaling van de oorspronkelijke Hebreeuwse en Griekse teksten met korte, vlot leesbare zinnen, die iedereen dagelijks gebruikt. ‘De meeste woorden in deze vertaling zijn algemeen bekend, en onbekende woorden worden uitgelegd in twee woordenlijsten. De zinnen zijn kort. Het is duidelijk over wie of wat de tekst gaat. En als verwijswoorden, zoals hij of dat, niet duidelijk genoeg zijn, wordt de naam van een persoon of zaak voluit herhaald. De tekst is ingedeeld in korte stukken. Boven elk stuk staat een kopje, en als er een nieuw onderwerp begint, staat er een hoofdkop. Zo kan de lezer direct zien waar de tekst over gaat.’

Visie auteur
In de inleiding over deze Bijbel lezen we: ‘Veel mensen lezen de Bijbel als het boek waarin God tot hen spreekt. De Bijbel is voor hen de bron van hun geloof, ze vinden er wijsheid en troost in. Al eeuwenlang is de Bijbel daarom voor veel mensen het belangrijkste boek in hun leven. … De gewone taal brengt de Bijbel dichtbij. Zo kan iedereen ervaren wat de Bijbel mensen van nu te zeggen heeft.’

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar om zelf te lezen.

Vertelde verhalen
De hele Bijbel.
Met een inhoudsopgave van de bekendste verhalen.
Er is een bijbelse woordenlijst met uitleg.

Illustraties
De Bijbel bevat op de 44 extra pagina’s voor de kinderen kleurenfoto’s en een getekend mobieltje met telkens een andere letter.

Verwerkingsmogelijkheden
Op de extra pagina’s vind je vragen over het te lezen bijbelgedeelte en ideeën om de stelling of vraag, en zo je geloof, praktisch te maken.

Uitvoering
De bijbeltekst is in zwarte letters op wit papier gedrukt. De bijbelteksten hebben blauwe kopjes en een blauwe versnummering. De extra pagina’s zijn in kleur en gedrukt op steviger papier.

Bijzondere gegevens
De Bijbel in Gewone Taal met 44 extra pagina’s voor kinderen, met een leeslint en een pagina om in te vullen wanneer en waarom de Bijbel cadeau gedaan is.
Voor gebruik in het gezin  van de Bijbel in gewone Taal zie ook de Samenleesbijbel