Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Bijbelse verhalen voor kinderen
€25,50

Verhaalstijl

De verhalen, die steeds twee pagina’s beslaan, zijn geschreven in moderne, toegankelijke taal. ‘Heere’ wordt met dubbel ‘e’ geschreven. Af en toe word je verrast door het weglaten van gedeelten die in veel kinderbijbels wel worden verteld. Het verhaal van de doortocht door de Rietzee (Mozes) wordt bijvoorbeeld niet verteld. Daarentegen wordt wel uitgebreid ingegaan op de profeten Elia, Elisa en het verhaal van Ester. In veel verhalen richt de auteur zich tot de lezer met een vraag of opmerking die de lezer tot nadenken aanzet.

 

Extra informatie

Na elk verhaal worden drie vragen gesteld: weetvragen voor de jongere kinderen en denkvragen voor de wat oudere kinderen. Bovendien richt de schrijfster zich in het verhaal ook tot de lezer of toehoorder om deze aan te sporen na te denken over dit verhaal.

 

Visie auteur

De schrijfster wil de verhalen uit de Bijbel duidelijk overbrengen aan kinderen die nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van het Israëlitische volk en de mensen die na de komst van Jezus op aarde leefden. Zij wil laten zien wie de Heer is en dat Jezus naar de aarde kwam om ons te redden.
‘Heere’ wordt met dubbel ‘e’ geschreven.

 

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De auteur geeft aan dat deze kinderbijbel voor 4-8-jarigen is, hoewel het taalgebruik voor kinderen van 4 en 5 jaar af en toe iets te moeilijk zal zijn. Kinderen van 7-9 jaar kunnen de verhalen zelf lezen, omdat het leesniveau past bij deze leeftijd.

 

Vertelde verhalen

Oude Testament: 60 verhalen

Nieuwe Testament: 27 verhalen

 

Enkele verhalen worden verspreid over drie, vier of vijf vertellingen (Simson, Elia, Daniël).

De wonderen worden beschreven zoals ze in de Bijbel staan.

Er staan geen wrede verhalen in deze kinderbijbel, geen verhalen over oorlogen en kindermoord. Alleen bij de tiende plaag wordt in enkele zinnen de dood van de oudste kinderen weergegeven.

Bij elk verhaal wordt aangegeven in welke bijbelboeken het is te vinden.

 

Met inhoudsopgave.

 

Illustraties

Over het algemeen staat er één illustratie per verhaal. De illustraties zijn gedetailleerd en in reële, wat lichte kleuren gemaakt. Er zijn geen tekeningen waarop je kunt zien wie Jezus is, waarschijnlijk is Hij bewust niet getekend.

 

Verwerkingsmogelijkheden

Bij elk verhaal staat een kader met daarin drie vragen.

 

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondagsschool)

De verhalen zijn vrij gedetailleerd en kunnen als basis dienen voor een vertelling. Goed te gebruiken om voor te lezen.

 

Uitvoering

Aangenaam lettertype, altijd zwart op witte pagina. Met leeslint