Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
De Bijbel op tafel
€20,99

Verhaalstijl
De korte verhalen beginnen met een pakkende openingszin of -vraag, aansluitend bij de leefwereld van het kind. Hierdoor worden kinderen direct betrokken bij het verhaal. De verhalen zijn geschreven in een eenvoudig, hedendaags, aansprekend taalgebruik en worden op een vrije manier verteld. De boodschap blijft dicht bij de kern van het bijbelverhaal. Ieder verhaal eindigt met een gebed en vragen. Moeilijke begrippen worden uitgelegd. In elk verhaal zit ook een korte uitleg of verwijzing van de auteur, wat de betekenis van het verhaal kan zijn.

Extra Informatie
Deze kinderbijbel is een uitbreiding met 20 verhalen van de eerder verschenen Overblijfbijbel (die niet meer te koop is). Een kinderbijbel in de vorm van een dagboek, dat het kerkelijk jaar volgt.

Visie auteur
God heeft liefde voor de mensen en wil hen zegenen. God is heilig en anders dan de mensen, en verdient daarom ontzag. De auteur wil een eerlijk beeld geven van God, zonder kinderen bang te maken. Moeilijke verhalen worden daarom ook verteld. Want wat er ook op je pad komt, God is te vertrouwen!
Jezus is Gods Zoon en voor ons gestorven. Hij is onze redder en komt op een dag terug. Tot die tijd kun je Jezus leren kennen door te bidden. Gods heilige Geest zal je helpen om klaar te zijn voor zijn terugkomst.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
De verhaalstijl en het woordgebruik sluiten aan bij kinderen in de basisschoolleeftijd van 6 tot 12 jaar. Ieder verhaal vormt een afgerond geheel. Vaak wordt verwezen naar bekende schoolsituaties.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 88 verhalen
Nieuwe Testament: 92 verhalen

De auteur volgt het kerkelijk jaar. Er wordt gestart met verhalen uit het Oude Testament vanaf Genesis. Rond kerst zijn er verhalen uit Jesaja en Lucas. En daarna volgen de verhalen uit het Nieuwe Testament eindigend met Openbaringen. Ten slotte volgen nog verhalen uit Job, Jona, Jeremia, Daniël, Esther en Ezechiël.
Het aantal verhalen is genoeg voor een heel jaar; bij drie tot vier verhalen per week.
Onder elke titel staat waar je het gedeelte in de Bijbel kunt vinden.
Met inhoudsopgave.

Illustraties
Er zijn geen illustraties.

Verwerkingsmogelijkheden
Elk verhaal sluit af met een kort gebed en enkele gespreksvragen om nog even over door te praten. Oudere kinderen in het gezin kun je de gebeden laten voorlezen.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk en(zondags)school
Deze bijbel is geschreven om thuis te gebruiken, maar kan ook op school of in de kinderkerk gebruikt worden.

Uitvoering
Paperback