Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Kinderbijbel voor elke dag
€20,99

Verhaalstijl
De Kinderbijbel voor elke dag is een kinderbijbel met 366 bijbelverhalen, voor elke dag van het jaar één. Op elke pagina staat een kort bijbelverhaal met een illustratie. Sommige verhalen zijn opgedeeld in kortere deelverhalen. Zo is het scheppingsverhaal opgesplitst in deelverhalen per scheppingsdag.
Bij elk verhaal staat een bijpassende bijbeltekst uit de Bijbel in Gewone Taal en een verwerkingsvraag.
De verhalen per dag zijn kort en bondig en blijven dicht bij de bijbeltekst, hoewel er wel sfeerelementen worden toegevoegd, die aansluiten bij het bijbelverhaal.

Visie auteur
In het scheppingsverhaal wordt God gezien als een God die schept en verdrietig is om de ongehoorzaamheid van Adam en Eva. Bij het verhaal van Noach krijgt God spijt dat Hij de aarde en de mensen gemaakt heeft en laat Hij een overstroming komen zodat ‘alle mensen en dieren zullen sterven’.
De auteur gaat wrede en moeilijke verhalen, zoals ‘de vrienden van Daniel in de oven’ niet uit de weg, maar vertelt ze op neutrale wijze. De verhalen zijn niet wreed of spannend.De verhalen over het leven van Jezus laten zien met welke speciale opdracht Hij naar de aarde kwam. De wonderen worden als wonder beschreven.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen de kinderbijbel zelf lezen. De Bijbel kan ook voorgelezen worden aan iets jongere kinderen.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 245
Nieuwe Testament: 121

In de kinderbijbel staan bekende, maar ook een aantal minder bekende verhalen, zoals het verhaal van Gideon, verhalen over de koningen van Israël, het verhaal van Job, het verhaal van de verzoeking in de woestijn en het gesprek van Jezus en Nikodemus.
Naar verhouding gaan de meeste verhalen in het Nieuwe Testament over het leven van Jezus. Behalve wonderen worden ook veel gelijkenissen vertelt. Als er in de bijbeltekst een uitleg bij de gelijkenissen volgt, is deze opgenomen in het verhaal. Het verhaal van Pinksteren uit Handelingen 2 ontbreekt. Wel zijn er enkele verhalen over Paulus.
Bij elk verhaal wordt een bijbeltekst genoemd.

Met inhoudsopgave

Illustraties
Bij elk verhaal staat een kleurrijke illustratie die samen met de tekst het verhaal vertelt. Gemiddeld is de helft van de pagina gevuld met de illustratie. Bij sommige verhalen loopt de illustratie door op de pagina ernaast. De illustraties zijn een interpretatie van hoe de mensen en de omgeving er vroeger uit gezien zouden kunnen hebben, vrij vertaalt in een bepaalde scene van het verhaal. De illustraties laten de emoties op de gezichten duidelijk zien.

Verwerkingsmogelijkheden
Bij elk verhaal staat een bijpassende bijbeltekst en een verwerkingsvraag of korte gedachte. De vragen stimuleren om door te denken over het verhaal.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school
De kinderbijbel is geschikt om voor te lezen thuis, op school of in de kinderkerk.

Uitvoering
Op de eerste pagina van de kinderbijbel is ruimte om te noteren voor wie de bijbel is, wie de bijbel gegeven heeft en op welke datum.