Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Liedjesbijbel No. 1 - Alles maakt muziek
€14,99

Verhaalstijl

Elk verhaal beslaat twee pagina’s. De verhalen beginnen met een inleiding waarin het verhaal in een context wordt geplaatst. Soms is de inleiding een kort spiegelverhaal dat aansluit op het bijbelverhaal en op de leefwereld van het kind.
Het woordgebruik en de verhaalstijl zijn eigentijds en speels. Er zijn sfeerelementen, woorden en klanken toegevoegd, zoals dierengeluiden bij het scheppingsverhaal en geluiden bij de schepping van de mens: En dan maakt hij … Roffelroffelroffel … Wie komen daar aan? Roffelroffelroffelroffelroffelroffel … De mensen!
De kinderen worden in de verhalen direct aangesproken. Zoals aan het begin van het scheppingsverhaal: En heel-heel-héééél vroeger … was alleen God er. Jij was er nog niet. De andere mensen bij jou in huis waren er niet.

Extra informatie

Na elk verhaal volgt een liedje en een pagina met weetjes en verwerkingsopdrachten.

Visie auteur

In de inleiding en in elke laatste alinea van het bijbelverhaal duidt de auteur het verhaal. In deze gedeelten komt de visie van de auteur duidelijk naar voren. De visie is sturend en kinderen kunnnen moeilijk zelf een eigen invulling aan de bedoeling van het verhaal geven. Deze teksten staan in een blauw-groen lettertype. Als je wilt kun je het verhaal zonder deze gedeelten lezen.
Elk verhaal heeft een titel die iets zegt over God, over wie Hij is en wat Hij doet. Bijvoorbeeld: ‘God strooit met geluk’ (scheppingsverhaal), ‘God blijft altijd liefde’ (de zondeval) en ‘God stelt soms moeilijke vragen’ (Abraham offert Isaak).

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De kinderbijbel is geschreven voor kinderen van 4-10 jaar. Het woordgebruik van de verhalen sluit aan bij de jongste kinderen. Tienjarigen zouden zich kunnen storen aan de uitroepen in de verhalen en de voor hen te kinderlijke toon waarop de lezer direct wordt aangesproken.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 11
Nieuwe Testament: 2

De Liedjesbijbel is het eerste deel van een serie waarvan elk jaar een deel uitkomt. Uiteindelijk komen er twaalf delen en worden er ca. 150 verhalen verteld.
De verhalen volgen chronologisch de Bijbel. De laatste twee verhalen (‘De verzoeking in de woestijn’ en ‘De nieuwe hemel’) komen uit het Nieuwe Testament.
Met inhoudsopgave.

Illustraties

De illustraties zijn kleurrijk en hebben telkens eenzelfde kleurenpalet van rood-oranje en groen-blauwe tinten. Bij elk verhaal zit een kleine illustratie en elk verhaal wordt gevolgd door een illustratie over twee pagina’s.
De illustraties ondersteunen het verhaal.

Verwerkingsmogelijkheden

Bij elk verhaal staat een liedje en een pagina met weetjes en verwerkingsopdrachten. De verwerkingsopdrachten bestaan telkens uit een gesprekssuggesties, gebedstip en een doe-opdracht.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

De kinderbijbel is geschikt om thuis voor te lezen. Ook kan de bijbel op school of in het kinderwerk gebruikt worden. De verwerkingen bij de verhalen geven hier handvatten voor.

Voorkennis

Bij de kinderbijbel is geen voorkennis nodig. De verhalen worden in een context geplaatst en de onderlinge lijnen tussen de verhalen worden uitgelegd.

Meer informatie

Bij de kinderbijbel is een website: www.liedjesbijbel.nl. Op de site staan de liedteksten, akkoorden en bij elk liedje een filmpje. Ook staan er filmpjes waarin de verhalen worden voorgelezen. Bij de kinderbijbel is ook een cd met de liedjes te koop.