Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Mijn kleine prentenbijbel
€10,99

Verhaalstijl

Met korte zinnen en eenvoudig woordgebruik wordt de kern van de bijbelverhalen verteld. De lengte van de verhalen varieert van 2 tot 6 pagina’s. De auteur gebruikt een levendige verhaalstijl. Moeilijke woorden worden meestal uitgelegd (zoals discipelen en gelijkenissen), maar niet altijd (zoals tollenaar). De auteur blijft dicht bij de bijbeltekst.
Bij de meeste verhalen wordt een bijbeltekst uit de Nieuwe Bijbelvertaling geciteerd. Soms maakt de auteur gebruik van eigentijdse woorden, zoals ‘ministers’.

Visie auteur

God is de Schepper van de wereld en houdt van alles wat leeft. God doet wat Hij belooft en helpt zijn volk. Jezus is Gods Zoon. Hij leert de mensen dat ze van God en van hun naaste moeten houden en dat God hun slechte daden vergeeft als ze daarom vragen. Jezus wordt gedood omdat de Joodse leiders jaloers op Hem zijn. Nadat Jezus weer is opgestaan, zegt Hij tegen de discipelen dat ze zijn woorden overal moeten gaan vertellen.
Wrede verhalen worden beknopt verteld.
De auteur geeft uitleg bij de gelijkenissen die Jezus vertelt. De auteur legt niet uit waarom Jezus wonderen doet.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De aansprekende tekst en kleurrijke illustraties maken deze kinderbijbel geschikt voor peuters en kleuters.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 14 verhalen
Nieuwe Testament: 12 verhalen

Het Oude Testament vertelt verhalen over de schepping, Noach, Abraham, Jozef, Mozes, Simson, David en Goliat, Jona en Daniël. Het Nieuwe Testament vertelt over de geboorte, het leven, het sterven en de opstanding van Jezus. Het laatste verhaal gaat over Tomas.
Op de laatste pagina staat het ‘Onze Vader’.

Met inhoudsopgave.

Illustraties

Het boek bevat kleurrijke paginavullende illustraties waarop veel te zien is. De illustraties ondersteunen de tekst; samen vertellen ze het verhaal.

Verwerkingsmogelijkheden

Af en toe wordt er een vraag gesteld waarvan het antwoord in de boven- en onderrand van de illustratie is terug te vinden. Deze vragen gaan niet over de inhoud van het verhaal, maar over kleuren en vormen, bijvoorbeeld: ‘Hoeveel oranje vissen tel je?’

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Deze kinderbijbel is geschikt om thuis voor te lezen en te bekijken. De langere verhalen zouden ook goed bij kinderkerk/zondagsschool kunnen worden voorgelezen.

Uitvoering

Het boek heeft een gewatteerde kaft met afgeronde hoeken. De bladzijden zijn van stevig papier.