Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Mijn Peuterbijbel
€26,50

Verhaalstijl

Mijn Peuterbijbel is een eigentijds geschreven bijbel. De bijbelverhalen zijn verdeeld over twee tot vier pagina’s. De zinnen zijn kort en er worden makkelijke woorden gebruikt. De taal is beschrijvend en de tekst is in de tegenwoordige tijd geschreven. Aan ieder verhaal zijn speelse elementen toegevoegd. Zo worden de kinderen uitgedaagd om bewegingen en geluiden bij het verhaal te maken. Bij sommige verhalen staan zoekopdrachten, waarbij kinderen dieren of voorwerpen moeten zoeken op de afbeeldingen.

Extra informatie

Vooraf staat uitleg voor de ouders/voorlezers over hoe je het boek het best kunt gebruiken. Er wordt ook uitgelegd hoe je samen kunt lezen en bewegen bij de verhalen. Bij het verhaal over Jozef is in een grote tekening de stamboom van Abraham te zien.

Visie auteur

Met deze peuterbijbel wil de auteur peuters graag laten kennismaken met de Bijbel. ‘Het doel is dat de verhalen niet meer over de hoofden van de kinderen heen gaan, maar dat ze de verhalen gaan snappen en er actief mee aan de slag gaan.’ Naast bijbelse verhalen worden ook bijbelse personen en begrippen aangeleerd.

God wordt beschreven als de Schepper. God is ook een persoonlijke God die met bijvoorbeeld Abram praat.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

Deze kinderbijbel sluit aan bij de leeftijdscategorie van peuters, maar is ook zeer geschikt voor kleuters. Sommige verhalen zijn wat lang voor peuters en hebben langere zinnen en grotere alinea’s, zoals de verhalen over Mozes. Andere verhalen hebben juist heel weinig tekst en veel opdrachten bij de platen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor peuters.

Vertelde verhalen

Mijn Peuterbijbel bevat 55 bijbelverhalen.
Oude Testament: 30
Nieuwe Testament: 25
Voor de verhalen, zie inhoudsopgave.

Bijbelverwijzingen zijn opgenomen in de inhoudsopgave en staan vermeld naast de titel van het verhaal. Bijzonder is het bijbelverhaal ‘Heb lief’ over Mattheüs 22:34-40, waar vier pagina’s worden gewijd aan elkaar liefhebben. Deze pagina’s hebben veel afbeeldingen van vrolijke kinderen.

Illustraties

De full colour illustraties zijn paginagroot en soms zelfs over twee pagina’s getekend. De illustraties bestaan uit grote afbeeldingen en hebben soms ook gedetailleerde elementen (bijvoorbeeld kleine kikkers of vissen bij een meer). De illustraties bevatten vaak dieren. De illustraties zijn groot in verhouding met de tekst. De verhaaltekst staat vaak in een hoek en de tekst van de opdrachten staat door de tekening heen in een ander lettertype en kleur. De personen in de illustraties hebben een niet-westers uiterlijk en soms een kinderlijke uitstraling. Jezus is afgebeeld met een wat donkerder huidtint.

Verwerkingsmogelijkheden

Bij ieder verhaal zit een uitbeeldingsopdracht of een opdracht om een geluid na te doen. Er is ook een bouwopdracht bij de tempel en bij de muur van Nehemia.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk

Deze bijbel is geschikt om thuis voor te lezen. Hij is ook goed bruikbaar voor een peuter- of kleutergroep. De platen zijn beeldend en groot, dus goed te bekijken.

Uitvoering

Stevige hardcover met matte bladzijden.

Zie ook: Mijn kleine Peuterbijbel