Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Samenleesbijbel 100 stappen
€29,95

Verhaalstijl

De 100 stappen bestaan uit bijbelverhalen, informatie, gespreksvragen en opdrachten. De bijbelverhalen komen rechtstreeks uit de Bijbel in Gewone Taal en staan in dezelfde volgorde als in de Bijbel. Na de bijbeltekst volgt een uitleg over het onderwerp van de betreffende stap met achtergrondinformatie en gespreksvragen. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld vriendschap, vertrouwen en dankbaarheid. De gespreksvragen zijn opgedeeld in begripsvragen, geloofsvragen en inlevingsvragen; zij vormen een brug van het bijbelverhaal naar de belevingswereld van het kind.

Daarna is er een blokje ‘Te doen’, waarin je een proefje, knutselwerk of extra opdracht kunt vinden.

Sommige stappen/verhalen horen bij elkaar (het verhaal van Jozef is bijvoorbeeld in een aantal stappen weergegeven). Bij sommige verhalen is er daardoor extra informatie nodig om de verhaallijn te begrijpen. In die gevallen is dan een extra blokje met een samenvatting van het vorige verhaal toegevoegd.

Naast de 100 verhalen zijn achterin het boek nog extra thema’s opgenomen, zoals ‘Extra paasmateriaal’, ‘Wat is de Bijbel?’, ‘Samen geloven’, ‘De christelijke kalender’ en ‘Bidden’. Ook wordt er nog aandacht besteed aan de verschillende soorten intelligentie van kinderen en de daarbij behorende voorkeuren bij het leren en ontdekken. Het ene kind leert door natuur, het andere door taal en weer een ander door na te denken. Deze verschillende manieren van leren worden uitgelegd aan het eind van het boek en zie je ook terug in de verscheidenheid aan opdrachten bij de stappen.

Extra informatie

De 100 verhalen zijn een selectie van de 425 stappen van de Samenleesbijbel. Aan het begin is er uitleg over hoe deze bijbel het best gebruikt kan worden.

Deze bijbel bevat ook foto’s en landkaarten. Online is extra informatie te vinden, zoals werkbladen en liedjes. Bij sommige stappen is een lied beschikbaar. Een aantal daarvan vind je achterin de bijbel. De meezingversies komen online te staan.

De opdrachten in de Samenleesbijbel 100 stappen zijn aangepast voor groepen.

Visie auteur

In de inleiding staat het volgende: ‘Het is een boek vol prachtige verhalen, waarin je God kunt leren kennen en waarin je kunt ontdekken wie Jezus Christus is. Die ontdekkingstocht kun je zelf aangaan, maar samen ontdek je vast meer!’ ‘Zo ontdekken groepen kinderen hoe bijzonder de Bijbel is en dat de eeuwenoude verhalen ook nu nog betekenis hebben in hun leven.’

Aansluiting leeftijdscategorie

De Samenleesbijbel geeft zelf aan dat de bijbel is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar. De tekst van de Bijbel in Gewone Taal is goed te begrijpen voor deze leeftijdscategorie en ook de opdrachten/verwerkingen passen goed bij deze leeftijd.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 70
Nieuwe Testament: 30

Als onderdeel van het Oude Testament zijn er ook vier stappen/verhalen gewijd aan de psalmen.

Illustraties

Iedere stap/bijbelverhaal is verdeeld over twee pagina’s met een grote full colour afbeelding. De illustraties zijn kleurrijke aquarelschilderingen. De tekst staat in zwarte letters in een wit vlak. De andere onderdelen zijn op een kleurrijke manier vormgegeven en bevatten soms kleine cartoontekeningen, landkaarten of foto’s.

Verwerkingsmogelijkheden

Bij de ‘Te doen’-onderdelen zijn er gespreksvragen, knutselopdrachten, spelletjes, korte opdrachten en liedjes om te zingen. Online staan ook nog extra werkbladen.

Bruikbaarheid thuis, kinderwerk

Deze bijbel is met name geschikt voor kinderwerk, bijbelclub of in de klas. Het is zeer geschikt als methode voor godsdienstonderwijs of als programma voor de zondagsschool. Het boek is ook geschikt voor thuis.

Uitvoering

De bijbel is uitgevoerd in hardcover met leeslint.

Voorkennis

De bijbel geeft veel achtergrondinformatie waardoor het niet nodig is om over veel voorkennis te beschikken.