Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Bijbel voor elke dag
€23,99

Verhaalstijl

De verhalen worden beschrijvend verteld in de verleden tijd. De auteur gebruikt modern taalgebruik. Elk bijbelverhaal wordt over verschillende dagen verdeeld, waarbij de tekst elke dag maximaal tien regels bevat.

Visie auteur

De Bijbel is een bijzonder boek dat God gebruikt om tegen ons te spreken en ons te leren wie Hij is, wie zijn Zoon Jezus is en wie de heilige Geest is. De Bijbel is een boek over de waarheid: het leert ons wat goed en wat fout is.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De verhaalstijl en het woordgebruik sluiten aan bij de leef- en belevingswereld van kinderen van 4 tot 8 jaar. Geschikt om zelf te lezen vanaf een jaar of zeven.

Vertelde verhalen

Oude Testament : 42 verhalen
Nieuwe Testament: 46 verhalen
Deze kinderbijbel bevat verhalen van de schepping tot aan de belofte dat Jezus terug zal komen, in de volgorde zoals ze in de Bijbel staan. Elk verhaal is opgedeeld in kleinere stukjes voor elke dag.
Aan het begin van ieder verhaal staat onder het kopje ‘Samen lezen’ vermeld in welk bijbelgedeelte het verhaal te vinden is.

Illustraties

Bij elk verhaal staan een of meerdere vrolijk gekleurde, eenvoudige illustraties in waterverf. Ze vormen een geheel met het vertelde verhaal. Jezus wordt afgebeeld in een wit kleed met een blauwe riem.

Verwerkingsmogelijkheden

Na elk kort verhaal staat er een vraag onder het kopje ‘Samen praten’. Daarna volgt een kopje ‘Samen bidden’ met een kort gebed.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Deze bijbel is geschikt om een jaar lang thuis elke dag te lezen.

Uitvoering

Aan het begin van de verhalen van het Oude Testament is een pagina opgenomen met een inleiding over het Oude Testament. Dit is ook zo bij de verhalen van het Nieuwe Testament.

Voorin zijn twee pagina’s opgenomen met korte informatie over de Bijbel.

Achterin staat een pagina met een tekst waarin de auteur de lezers rechtstreeks aanspreekt. Daarin geeft ze een gebed dat je kunt bidden als je je hart aan Jezus wilt geven.

Met inhoudsopgave.