Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
De speurbijbel
€12,50

Verhaalstijl

De verhalen geven in eenvoudig, beschrijvend taalgebruik een soms wat vrije interpretatie van de bijbelverhalen. Bijvoorbeeld: ‘Noach en zijn gezin zorgden voor de dieren… En ze ruimden alle vieze troep op om de ark schoon te houden. Ze hadden het er maar druk mee.’ Maar de verhalen geven wel de kern van de bijbelse boodschap weer. De verhalen uit het Oude Testament zijn gerangschikt rond personen, de verhalen uit het Nieuwe Testament rond thema´s. Per persoon of thema zijn er 11 verschillende verhalen.

Extra informatie

Naast het verhaal van één bladzijde met ‘iets om over na te denken’ staat op de tweede bladzijde een gebed en een activiteit.

Visie auteur

God is een persoonlijk God en wil graag met ieder mens een persoonlijke band. Dit vind je vooral terug in de gebeden.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

Door de verhaalstijl en het woordgebruik sluit deze kinderbijbel met zijn verhalen aan bij kinderen van ongeveer 5 tot 8 jaar. Door de toevoeging van vragen, activiteiten en gebedspunten is deze kinderbijbel goed te gebruiken in een gezin.

Vertelde verhalen

Oude Testament: Noach, Jozef, Mozes en Elia, 4 x 11 verhalen
Nieuwe Testament: Het leven van Jezus, Jezus en zijn vrienden, Jezus de leraar en Jezus doet wonderen, 4 x 11 verhalen

De volgorde van de verhalen uit het Nieuwe Testament is niet gelijk aan de volgorde van deze verhalen in de Bijbel, omdat er themagericht gewerkt wordt.

Illustraties

De kleurige illustraties ondersteunen het verhaal en de activiteit. De tekst staat op een gekleurde achtergrond. Gezichten geven emoties weer. Activiteit, gebed en ‘iets om over na te denken’ staan in aparte kaders.

Verwerkingsmogelijkheden

Deze kinderbijbel is zowel voor persoonlijk gebruik als voor gezinsgebruik geschikt. Voor kinderkerk en op school is deze kinderbijbel zeer geschikt door het gebruik van de vragen en activiteiten.