Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Dichtbij Jezus kinderbijbel
€22,50

Verhaalstijl

In eigentijdse bewoordingen worden de verhalen weergegeven in eenvoudige taal. De verhaallengte varieert van 2 tot 8 pagina’s. De hoofdstukken zijn soms onderverdeeld in meerdere subhoofdstukken. De verhalen geven de gebeurtenissen uit de Bijbel weer zoals deze hierin beschreven staan. Deze worden verteld vanuit bijbelse personen en berusten op feiten.

 

Extra informatie

Na elk hoofdstuk staat een bijpassende bijbeltekst met daarna een stukje uitleg alsof God zelf tot je spreekt en aangeeft wat Hij wil zeggen met het zojuist gelezen bijbelverhaal.

 

Visie auteur

Citaat uit het voorwoord aan ouders en grootouders: `Dit Dicht bij Jezus verhalenboek is gemaakt om jonge kinderen te helpen Gods Woord te begrijpen en de aanwezigheid van Jezus in hun leven te kennen. De prachtige verhalen gaan over Gods liefde voor mensen. De hele Bijbel – het midden, begin en eind – laat zien dat alles om Jezus draait… Ik hoop dat de kinderen die dit bijbels verhalenboek lezen, al vroeg in hun leven zullen weten dat zij bij Jezus mogen komen, en dat Hij hen wil antwoorden. Ik bid dat ze zullen luisteren wanneer Hij tot hen spreekt door zijn Woord, en dat ze zullen begrijpen hoeveel Hij van hen houdt.’

God is een liefhebbende Vader die van de mensen houdt en Jezus, zijn Zoon gaf om ons te redden. Hij heeft hemel en aarde gemaakt. De moeilijke, gewelddadige passages uit de  Bijbel worden in weinig woorden medegedeeld, zonder er de nadruk op te leggen. De wonderen worden als wonder verteld.

 

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De verhaalstijl sluit goed aan bij de 6 – 9 jarigen, omdat deze Bijbel in duidelijke taal en in korte zinnen is geschreven. Vanaf ongeveer 8 jaar zullen ze het zelf kunnen lezen.

 

Vertelde verhalen

Oude Testament: 26  

Nieuwe Testament: 33

Enkele verhalen zijn weer ondergebracht in verschillende subhoofdstukken, een voorbeeld:   
    Jezus de leraar;

         De bergrede

         Het Onze Vader

         Maak je geen zorgen

         Het grootste gebod

Dit resulteert in een groter aantal hoofdstukken dan  hierboven vermeld.

De verhalen komen uit de bijbelboeken Genesis tot en met Openbaring.

Na elke titel wordt vermeld uit welk bijbelboek het hoofdstuk afkomstig is.

In dit boek staan de volgende profeten: Elia, Elisa, Jona en Jesaja. Ook Gideon, Simson, Esther en Nehemia worden genoemd.  Daarnaast staan er 6 gelijkenissen, 3 wonderen en 4 genezingen in deze kinderbijbel.

Aan het eind van de gelijkenissen staat de uitleg die Jezus zelf geeft.

Er staan verschillende verhalen van Apostelen en Paulus in dit boek.

Met inhoudsopgave.

 

Illustraties

Dit boek is volledig geïllustreerd. De tekst staat in een gekleurde achtergrond, die doorloopt vanuit het hoofdthema van de illustratie.

Deze tekeningen zijn eenvoudig maar realistisch.

De tekst is belangrijker dan de illustratie.

De tekst is, afhankelijk van de achtergrond, in wit of in zwart gedrukt.

 

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Geschikt om voor te lezen thuis, op school of in de kinderkerk.

 

Uitvoering

De kaft heeft aan voor- en achterkant een extra flap die als bladwijzer kan worden gebruikt.. Voor in het boek is er gelegenheid op te schrijven voor wie het boek is, wie het heeft gegeven en een datum. De tekst van het verhaal is in een wat klein lettertype gedrukt. De toegevoegde uitleg is wat groter afgedrukt. De bijbeltekst is cursief gedrukt.