Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Mijn eerste bijbel
€9,99

Verhaalstijl

De verhaalstijl is beschrijvend en eigentijds. De vertellingen variëren sterk in lengte: twee tot tien pagina’s. De schrijvers blijven dicht bij de originele bijbeltekst. Moeilijke begrippen worden in de tekst zelf uitgelegd op een manier die goed past bij de vlotte verhaalstijl. Voorbeeld: 'mirre’ is ‘geurige zalf’. De vertellingen hebben een realistisch karakter.

Visie auteur

Deze kinderbijbel is bedoeld als een kennismaking met de bijbel. De verhalen worden naverteld met een minimum aan uitleg. Boodschappen en betekenissen voor deze tijd mag de lezer zelf uit de tekst afleiden. De kern van de verhalen is steeds: vertrouw op God en Hij zal overal voor zorgen. Mensen zijn niet volmaakt, maar ze kunnen altijd spijt betuigen en dank brengen aan God.
God is de Schepper van hemel en aarde. Jezus is zijn Zoon. De kruisiging van Jezus wordt vrij uitvoerig maar op een sobere manier verteld.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De verhaalstijl sluit aan bij de belevingswereld van kinderen tot ongeveer tien jaar. Voor jongere kinderen is de tekst soms wat moeilijk en vraagt enige uitleg van ouders/opvoeders. 
De illustraties zijn aansprekend voor kinderen tot ongeveer acht jaar. Zelf lezen vanaf zeven jaar.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 30 verhalen
Nieuwe Testament: 35 verhalen 

Alle bekende verhalen zijn opgenomen. Via de profeet Jesaja en het toekomstvisioen van de profeet Micha worden de lezers het Nieuwe Testament binnengeleid. Ook een aantal wrede verhalen wordt verteld zoals de tiende plaag in Egypte en de dood van de bakker bij Jozef. 
De kinderbijbel eindigt met de komst van de Heilige Geest die het begin van de christelijke Kerk inluidt.

De bijbelgedeelten worden vermeld bij de inhoudsopgave en bij de verhalen.

Illustraties

Bij elk verhaal staan realistische, kleurrijke en gedetailleerde illustraties over een halve pagina. De illustraties zijn vriendelijk van karakter. De uitdrukking van personen wordt eenvoudig maar typerend weergegeven wat voor aansprekende illustraties zorgt.
De randen van alle pagina’s bestaan uit kleine blokjes illustratie waardoor deze kinderbijbel een vrolijke uitstraling heeft.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Geschikt om thuis, in kinderkerk of (zondags)school voor te lezen en de illustraties samen te bekijken. Sommige vertellingen zijn vrij uitgebreid en moeten worden gesplitst in kortere gedeelten.

Uitvoering

Deze kinderbijbel heeft een gouden rug en een goudkleurig lint om de bijbel dicht te strikken.