Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Mijn zoekbijbel
€14,99

Verhaalstijl
In deze zoekbijbel worden in zeven illustraties  dertien bijbelverhalen weer gegeven. Op de uitklappagina’s aan het begin en het einde van het boek worden de verhalen beknopt weergeven. De verhalen worden verteld met korte zinnen, in eigentijds woordgebruik en in de tegenwoordige tijd. Ongeveer 15 zinnen per verhaal. Ze geven de kern van de bijbelteksten weer met af en toe een vrije invullíng van de schrijver. Bijvoorbeeld: ‘De engel verscheen aan Maria bij de put’ en  ‘de Egyptenaren die het volk achtervolgde keren om bij de zee’. ‘David wordt gekozen omdat hij goed kan zingen en dat maakt de koning weer blij’.

Extra informatie
In deze zoekbijbel beslaat elke illustratie twee pagina’s. Naast de illustratie staan 6 plaatjes met omschrijving, die in de grote illustratie gezocht moeten worden. Verder is er ook in elke illustratie een jongetje met een boekrol, die aan het begin van de weg, door het verhaal heen, staat. Op de boekrol staat het nummer van het verhaal wat bij de illustratie hoort. Sommige nummers hebben meerdere verhalen.

Visie auteur
God is de schepper, Hij redt en maakt alles weer goed. Jezus is de redder van de wereld en is ‘door God gezonden om alle mensen de weg naar het hemelse koninkrijk te laten zien’.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
Taalgebruik soms wat moeilijk voor kleuters. Maar wel geschikt om samen met kleuters de illustraties te bekijken en de verhalen te vertellen.
Voor kinderen van 6-9 jaar kunnen de verhalen voorgelezen, eventueel al zelf gelezen ( vanaf 9 jaar) of verteld worden aan de hand van de illustraties.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 7 ‘verhalen’
Nieuwe Testament: 6 ‘verhalen’

De verhalen die uit het Oude Testament geïllustreerd worden zijn: De schepping, De ark van Noach, Jozef, Mozes en David.
De verhalen uit het Nieuwe Testament: Geboorte van Jezus, De discipelen, alle kinderen mogen komen, Zacheüs en Jezus leeft.
Bij elke verhaal staat een verwijzing naar het bijbehorende bijbelgedeelte. Deze verwijzingen zijn globaal, niet altijd het hele verhaal omvattende.

Illustraties
Kleurrijke, gedetailleerde illustraties. Ze laten het verhaal zien samen met de tekst. De illustraties beslaan twee pagina’s en er zijn veel details van de verhalen op te zien. Het is echt een zoekplaat. De weg op de illustratie, beginnend op de rechterpagina met de jongen met de boekrol en eindigend op de linker blz., geeft de volgorde van de te zoeken plaatjes aan. Er worden heldere kleuren gebruikt. Jezus wordt afgebeeld als een blanke man in een wit gewaad met rood vest. Hij heeft bruin haar en een baard.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school 
Voor kinderen van 6-9 jaar kunnen de verhalen voorgelezen of verteld worden aan de hand van de illustraties. Samen of zelf de figuurtjes zoeken en ook de kinderen aan de hand van de illustraties de bijbelverhalen laten vertellen. Voor jongere kinderen is dit boek geschikt om samen de illustraties te bekijken en de figuurtjes te zoeken die gevraagd worden. De volwassene kan ondertussen het verhaal vertellen en de hoofdpersonen aan wijzen.

Uitvoering
Het rechthoekige boek is uitgevoerd met een stevige kartonnen kaft en bladzijden. Het is niet een klassieke kinderbijbel, maar echt een zoekboek.