Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Slaap lekker Bijbel
€16,99

Verhaalstijl

De Slaap lekker Bijbel is geschreven in een speelse, eigentijdse, soms spannende verhaalstijl: ‘De reus viel achterover op de grond, hij was in één klap dood.’ De eigentijdse verhaalstijl is ook te zien aan de titels van de verhalen: De herder die nergens bang voor was, De mopperende profeet die leerde over Gods vergeving.

De tekst is geschreven in een soort wolk in de afbeelding op de pagina en heeft maximaal negen regels per pagina. Verhalen in deze bijbel blijven dicht bij de strekking en opbouw van de originele bijbelverhalen. Elk bijbelverhaal is ongeveer elf pagina’s lang. De verhalen worden verteld in de verleden tijd. De verhaalstijl heeft veel dynamiek en spanning. Er worden hier en daar uitroeptekens gebruikt om het geheel kracht bij te zetten. Er wordt gebruik gemaakt van woorden zoals: zo snel ze konden, maar, direct en al snel om de vaart aan te geven in de verhalen.

Extra informatie

Bijbel begint niet met het scheppingsverhaal.

Visie auteur

God wordt beschreven als een almachtige God die ook mensen gebruikt die niet per se sterk zijn en grote wapens hebben. God kan dingen die eerst kwaad lijken veranderen in iets goeds. Wonderverhalen worden uitgebreid beschreven en er wordt met verwondering naar Jezus gekeken. Hij wordt beschreven als iemand die mensen uit de dood kan laten opstaan.

Leeftijdscategorie

Deze kinderbijbel sluit aan bij de leeftijdscategorie 6-9 jaar. De verhalen kunnen zelf gelezen worden door kinderen vanaf 8 jaar en ouder. De tekst die gebruikt wordt sluit aan bij de leefwereld en is eigentijds. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 6
Nieuwe Testament: 4
Voor de verhalen, zie inhoudsopgave.

Bijbelverwijzingen zijn niet opgenomen en de titels van de bijbelverhalen zijn niet bijbelgetrouw, maar in een eigentijds jasje gestoken. De bijbel bevat geen verhalen over het lijden van Jezus, het paasverhaal, Pinksteren en Hemelvaart. De gelijkenis van de verloren zoon wordt niet uitgelegd.

Illustraties

De illustraties zijn paginagroot en sommige zijn zelfs twee pagina’s groot. De illustraties zijn in fullcolour cartoonstijl en vertellen samen met de tekst het verhaal. Bij de illustraties gaat het vooral om de personen die erop staan. De achtergrond is niet heel gedetailleerd weergegeven. Gezichten zijn levendig getekend. Jezus wordt iedere keer afgebeeld als een blanke man met een bruine baard in een wit gewaad. Sommige personen hebben een donkerdere huidskleur. Op de afbeeldingen staan af en toe ook kinderen. Jezus wordt afgebeeld als een meelevend persoon, zorgend voor de mensen. Hij houdt mensen vast en emotie is te zien op zijn gezicht. De stoere illustraties zijn zowel voor jongens als meisjes interessant.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/ (zondags)school

Deze bijbel is geschikt om thuis te lezen, overdag of voor het slapen gaan (al doet de titel vermoeden dat het alleen voor gebruik voor het slapengaan is). Ook te gebruiken als aanvulling tijdens de kinderkerk. De platen zijn beeldend en groot, dus goed te bekijken. Je kan het ook gebruiken voor bij je eigen vertelling.

Uitvoering

Stevige hardcover voorkant met glimmende bladzijden.