Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Super Samaritaan - Meesters- en juffenbijbel
€13,95

Verhaalstijl
De verhaalstijlen zijn heel divers, doordat elk verhaal door iemand anders is geschreven. Alle verhalen zijn eigentijds geschreven en komen dicht bij de kinderen. Sommige verhalen zijn in de verleden tijd geschreven anderen in de tegenwoordige tijd. Per verhaal zijn meestal 3 a 4 bladzijden tekst gebruikt.

Extra informatie                           
Super Samaritaan is een bundeling van de 15 mooiste inzendingen van een schrijfwedstrijd voor leerkrachten. De opdracht was: herschrijf een bijbelverhaal voor groep 6,7 of 8 van de basisschool. De wedstrijd werd georganiseerd door het Nederlands Bijbelgenootschap vanwege haar 200 jarig bestaan.

Visie auteur
Doordat er 15 verschillende auteurs zijn, is er geen eenduidige visie aan te geven. In het Paasverhaal is het duidelijk dat Jezus is opgestaan, ook het Pinksterverhaal is duidelijk over de komst van de Heilige Geest voor iedereen.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
De verhaalstijlen en woordgebruik sluiten goed aan bij kinderen  vanaf 9 jaar.
Ze kunnen deze bijbel ook heel goed zelf lezen.

Vertelde verhalen
aantal verhalen Oude Testament: 8

aantal verhalen Nieuwe Testament: 7

met inhoudsopgave, waarbij ook de schrijver staat vermeld en de school waarop hij/zij werkt, en het bijbelgedeelte waaruit verteld is.

Illustraties
Kinderen illustreerden deze verhalen. Aan elk verhaal zijn één of meerdere tekeningen van kinderen toegevoegd. Deze tekeningen zijn vanzelfsprekend weer heel verschillend: van potlood- tot stift- tot verftekening.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondagsschool)
Deze bijbel is heel geschikt om voor te lezen en ook zelf te lezen.
Als voorbereidingsmateriaal voor een eigen vertelling is hij heel bruikbaar en kun je goed ideeën opdoen.

Meer informatie
Na de 15 verhalen is er nog een hoofdstuk van Willem van der Meiden over het vertellen van bijbelverhalen.
Daarna volgt een bladzijde over de illustraties. Wie welke illustratie heeft gemaakt, welke leeftijd hij/zij heeft en op welke school hij/zij zit.