Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Vertel nog eens van vroeger
€7,95

Verhaalstijl

De verhaalstijl is eigentijds en speels. Moeilijke woorden worden vermeden. Het vertelperspectief is vanuit de Bijbelse personen. Zij vertellen hun eigen verhaal aan de (klein)kinderen. Ook komen er wat verzonnen bijfiguren aan het woord, zoals kinderen uit het dorp die bij Maria op bezoek komen. Moeilijke verhalen zullen de kinderen aan het denken zetten. Zo laat de auteur Noach verdrietig terugdenken aan zijn broers en zussen die niet mee op de ark mochten.

Visie auteur

Klaas Prins hoopte dat (groot)ouders de Bijbelverhalen zouden vertellen aan de volgende generatie. Het boek is niet af; de auteur overleed voor hij nog meer verhalen kon schrijven.
De auteur beschrijft God als de Heilige, de Heer. Jezus is de Verlosser van de mensheid. De auteur geeft weinig theologische invullingen. Prins vertelt slechts in eenvoudige bewoordingen na wat er in de Bijbel staat.
De moraal van het verhaal komt naar voren in de gedachten van de Bijbelse personen. Voorbeeld: Jakob bedenkt dat hij zijn broer toch wel slecht heeft behandeld.
Wonderen zoals de bruiloft te Kana, worden positief beschreven, als iets om blij en dankbaar voor te zijn.

Jezus wordt ook als ‘de Heer’, ‘de Messias’ en ‘Gods Zoon ’ omschreven.

Leeftijdscategorie

Deze kinderbijbel sluit helemaal aan bij de belevingswereld van kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Door een verhaal in een verhaal te gebruiken is er ook ruimte om kinderen te introduceren (zoals kleine Manasse en Efraïm, de zonen van Jozef). Kinderen die spelen, ondeugend zijn en graag een verhaal willen horen. Net als de lezers dus.
Zelf lezen vanaf ongeveer negen jaar.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 21 verhalen
Nieuwe Testament: 7 verhalen

Omdat de auteur overleed voor het boek af was, zijn er slechts verhalen opgenomen uit de Bijbelboeken Genesis, Exodus (Oude Testament) en de Evangeliën (Nieuwe Testament). De belangrijkste momenten uit Jezus leven staan er wel in: zijn geboorte, dood en opstanding. Het boek eindigt met het verhaal over Pinksteren; er is geen verhaal over de terugkomst van Jezus.

Met inhoudsopgave (zie de voorbeeldpagina’s)

Illustraties

Ieder verhaal heeft een illustratie in zwart/wit. De uitgave is hierdoor wat kleurloos. De tekenstijl is modern en eenvoudig en zal kinderen aanspreken. De illustraties geven de kern van het verhaal weer en vormen een tekening bij het verhaal.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Geschikt om thuis, in kinderkerk en (zondag)school te gebruiken. Door het verrassende perspectief ook geschikt om te gebruiken als voorbereiding voor de eigen vertelling.
Deze kinderbijbel is ook geschikt voor volwassenen als eerste kennismaking met de Bijbel. Zonder voorkennis is het dan wel moeilijk om het Bijbelverhaal te onderscheiden van het verhaal eromheen.

Uitvoering

Eenvoudige uitvoering in goed leesbaar lettertype. Vrij veel tekst per pagina. Dit kan voor mensen met leesproblemen lastig zijn.

Voorkennis

Voorkennis is nodig om te weten wat de auteur zelf heeft toegevoegd aan de vertellingen. Voorbeeld: in de Bijbel staat niet wat er met de Maria’s is gebeurd na de opstanding. De auteur voegt hier eigen ideeën in.