Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
365 Verhalen BIJBEL
€18,99

Verhaalstijd
Voor iedere dag een kort verhaal, verteld in de verleden tijd met eigentijdse woorden. Per verhaal meestal 5 tot niet meer dan 10 regels. Om 365 verhalen te krijgen zijn de te vertellen bijbelverhalen in stukken verdeeld. B.v. Het verhaal van Noach is verdeeld over 8 dagen. Bij het per dag of los lezen van één verhaaltekst kan de samenhang en de boodschap van het totale verhaal verloren gaan. De schrijver blijft dicht bij de boodschap van de  bijbeltekst.

Visie auteur
God is de schepper van Hemel en aarde. Jezus is de zoon van God en voor ons gestorven en opgestaan uit de dood.
Wrede verhalen, zoals de kruisiging worden beknopt verteld.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
De tekst en verhalen sluiten aan bij  kinderen vanaf 5 jaar. Door de verdeling van de bijbelverhalen in een stukje voor iedere dag kan het voor kinderen soms moeilijk zijn om de draad van het verhaal vast te houden. De dagverhalen behorend bij één verhaal kunnen dan beter achter elkaar gelezen worden. Zelf lezen vanaf 7 jaar

Vertelde verhalen
(waarbij 1 bijbelverhaal in meerdere dagverhalen is verdeeld)
Oude testament: 219 dagverhalen
Nieuwe testament: 145 dagverhalen

Naast de bekende verhalen geeft deze kinderbijbel ook een aantal onbekende verhalen weer o.a. over Jeremia en Nehemia. De verhalen in het NT zijn uit de 4 evangeliën en Handelingen.

De bijbelgedeelten worden vermeld bij de verhalen

Met uitgebreide inhoudsopgave (zie voorbeeldpagina’s).

Illustraties
Er zijn door 10 verschillende  illustrators illustraties gemaakt, ieder in zijn eigen stijl. Hierdoor wordt bij één bijbelverhaal dezelfde persoon telkens verschillend afgebeeld. Zo heeft Jezus de ene keer bruin of zwart stijl haar en de andere keer krullend haar. De  Illustraties hebben allemaal verschillende stijlen, en die stijlen staan door elkaar in de verhalen. De illustraties zijn allemaal veelkleurig en geven emoties weer.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school
Geschikt om thuis in volgorde voor te lezen vanaf 5 jaar en vanaf 7 jaar ook zelf te lezen.

Uitvoering
Tekstweergave in geschreven blokletters, soms over licht gekleurde ondergrond.